
Apel deschis pentru start-up-uri europene: acceleratorul Twin Transition
25 Februarie 2025
AgerpresTwin Transition este implementat în România de Iceberg Plus, alături de Institute for Systems and Computer Engineering, Technology and Science Portugal, Bratislava University of Technology Slovacia, Teaching Factory Competence Center Grecia
Start-up-urile din industria de fabricaţie pot aplica la un nou program internaţional de accelerare - Twin Transition - pentru a le ajuta să găsească finanţare, să dezvolte un plan de sustenabilitate, să integreze tehnologiile digitale, să găsească parteneri şi o reţea relevantă pentru ideea lor de afaceri.
Conform unui comunicat remis, marţi, programul este o oportunitate unică de a interacţiona cu reţeaua Institutului European de Tehnologie (EIT) şi de a extinde afacerea pe noi pieţe europene.
Programul este deschis start-up-urilor, cercetătorilor şi viitorilor antreprenori din ţările EIT RIS, din Europa de Est şi de Sud, Balcanii de Vest, Turcia şi regiunile periferice ale UE, care sunt interesate să-şi dezvolte afacerea cu un accent pe dezvoltare digitală şi sustenabilă.
Conform unui comunicat remis, marţi, programul este o oportunitate unică de a interacţiona cu reţeaua Institutului European de Tehnologie (EIT) şi de a extinde afacerea pe noi pieţe europene.
Programul este deschis start-up-urilor, cercetătorilor şi viitorilor antreprenori din ţările EIT RIS, din Europa de Est şi de Sud, Balcanii de Vest, Turcia şi regiunile periferice ale UE, care sunt interesate să-şi dezvolte afacerea cu un accent pe dezvoltare digitală şi sustenabilă.
Timp de 7 luni, participanţii vor beneficia de ateliere online, bootcamps fizice şi un plan personalizat de comercializare, precum şi de interacţiuni individuale cu experţi şi mentori relevanţi pentru afacerea lor.
Twin Transition este implementat în România de Iceberg Plus, alături de Institute for Systems and Computer Engineering, Technology and Science Portugal, Bratislava University of Technology Slovacia, Teaching Factory Competence Center Grecia
"Persoanele fizice şi companiile care au un prototip funcţional sau un produs/serviciu dezvoltat şi au unn plan de business care să ia în calcul digitalizarea şi reducerea amprentei de carbon a afacerii (prin utilizarea energiei regenerabile sau minimizarea deşeurilor), sunt eligibile să participe. În mod special, sunt binevenite aplicaţiile din partea start-up-urilor, antreprenorilor şi cercetătorilor din domenii precum industria auto, robotică, electronică, IT, metalurgie, farmaceutică, alimentară, textile şi modă", se menţionează în comunicat.
Unul dintre principalele beneficii ale programului Twin Transition este oportunitatea de a participa la bootcampuri fizice în România, Portugalia, Slovacia sau Grecia. Aceste evenimente vor oferi sesiuni de mentorat, workshopuri şi şansa de a interacţiona cu potenţiali clienţi şi parteneri din industria locală.
Twin Transition, un program fără cedare de capital, ceea ce înseamnă că start-up-urile îşi păstrează în întregime proprietatea asupra afacerii lor, este un accelerator care pune accent pe relaţia sinergică dintre digitalizare şi sustenabilitate, ajutând start-up-urile să îşi îmbunătăţească eficienţa operaţională, reducând în acelaşi timp impactul asupra mediului.
Un exemplu în acest sens este tehnologia digital twin-replici virtuale ale sistemelor fizice-care revoluţionează optimizarea lanţurilor de aprovizionare, reducerea risipei de materiale şi întreţinerea predictivă, contribuind la procese de producţie mai inteligente şi sustenabile.
Termenul limită pentru înscriere este 25 aprilie 2025.
Ţările eligibile state membre UE (Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Grecia, Spania, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia), Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina şi regiunile periferice Guadelupa, Guyana Franceză, Reunion, Martinica, Mayotte şi Saint-Martin (Franţa), Azore şi Madeira (Portugalia) şi Insulele Canare (Spania) .
Iceberg Plus, companie de referinţă în consultanţă pe piaţa europeană, cu experienţă de peste 15 ani în crearea şi consolidarea centrelor de inovare, facilitează accesul la finanţare şi transfer tehnologic pentru beneficiari publici şi privaţi. Cei peste 30 de consultanţi şi 100 de colaboratori experţi ai Iceberg Plus oferă o abordare integrată şi interdisciplinară, acoperind, astfel, un spectru larg de domenii, de la cercetare în tehnologie, deep tech, digital pharma, e-health, industrii creative, manufacturing, mobilitate urbană şi turism 4.0. Iceberg Plus a dezvoltat proiecte numeroase pentru instituţii internaţionale, guverne, corporaţii mari, IMM-uri şi startup-uri din Europa Centrală şi de Est şi, în prezent, administrează centrul de transfer de tehnologie CITT-I4T, specializat în Smart City, Industry 4.0 şi e-Health, şi implementează trei centre de inovare digitală: FIT Digital Innovation Hub, DIZ Digital Innovation Hub şi CityInnoHub DIH.
De asemenea, Iceberg Plus a fost aleasă să aibă rolul de EIT Community Office în România pentru Institutul European de Inovaţie şi Tehnologie (EIT) şi coordonează hub-urile româneşti: EIT Urban Mobility (din 2021), EIT Manufacturing (din 2020).
EIT Manufacturing este o Comunitate de Inovare în cadrul Institutului European de Inovaţie şi Tehnologie (EIT) - care conectează actorii de producţie de top din Europa.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 307 / 18864 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la Mușat & Asociații, firmă care a format generații de avocați de excepție. Monia Dobrescu, Partener: ”Perseverente și cu o inteligență emoțională crescută, femeile au un impact semnificativ și contribuie la îmbunătățirea sistemului juridic. Tot mai multe doamne au ajuns în poziții de management și există deja demonstrația abilităților lor de conducere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Schoenherr a asistat IGT Services and Technologies SRL în achiziția diviziei de Service Delivery a Connections Consult. Mădălina Neagu (Partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
The Legal 500 EMEA, ediția 2025 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP și Filip & Company sunt pe podium, iar PNSA, Schoenherr, RTPR, CMS și ZRVP sunt în prima bandă în mai multe arii de practică. Foarte multe nume noi și anul acesta printre avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ‘Rising Stars’
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
VIDEO | Pastila de insolvență – Înscrierea creanțelor în tabel (Powered by ZRVP)
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Șampek, avocat ce a împlinit 20 de ani de când face parte din colectivitatea PNSA, în care a evoluat până la rolul de Partener și a construit împreună cu colegii o echipă omogenă, bazată pe respect și sinceritate: “Suntem de ani buni una dintre cele mai puternice echipe de specialiști de pe piața locală de avocatură. Prețuim inteligența, forța loialității, onestitatea, tenacitatea și dorim ca întotdeauna să fim ‘more than just expertise’ ”
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...