ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociația Berarii României anunță numirea unui nou Director General. Constantin Bratu revine pe această poziție

29 Iulie 2024   |   BizLawyer

Noul Director General al Berarilor României are un background financiar solid și specializări academice în Administrarea Afacerilor și Relații Publice.

 
 
Asociația Berarii României anunță numirea, începând cu 1 august, a lui Constantin Bratu în poziția de Director General al organizației, funcție pe care a mai ocupat-o din 2005 până în 2016. El îi succede Juliei Leferman, care a deținut această poziție din anul 2017 și care va face tranziția către un nou rol, acela de Secretar General al Berarilor Europei.

Constantin Bratu are o cunoaștere vastă a industriei berii, după cei 11 ani petrecuți la conducerea asociației. La aceasta se adaugă experiența în poziții de management în cadrul unor companii multinaționale din domenii precum FMCG, consultanță de afaceri sau automotive. Toate acestea îi aduc o abordare inovatoare, completată de gândire tactică și o înțelegere profundă a dinamicii economice și a mediului de business.


„Este o onoare să reprezint din nou Berarii României și unul dintre cele mai importante sectoare economice din țară. Mă bucură campaniile curajoase ale berarilor, care s-au concentrat pe consumul responsabil și au accentuat în special riscurile asociate consumului de alcool de către minori. Companiile membre au demonstrat reziliență în vremuri economice complicate, susținând sectorul berii în ciuda contextului macroeconomic dificil. Sunt recunoscător să pot construi pe fundația puternică lăsată de Julia Leferman. Și sunt nerăbdător să lucrez cu întreaga echipă pentru a seta direcții noi și pentru a implementa strategii care să ne bifeze cu succes toate obiectivele”, arată Constantin Bratu.

Noul Director General al Berarilor României are un background financiar solid și specializări academice în Administrarea Afacerilor și Relații Publice. Constantin Bratu se va asigura că asociația își va consolida poziția ca una dintre cele mai relevante asociații profesionale din România. În același timp, va continua să reprezinte interesele membrilor săi, promovând dezvoltarea industriei berii la nivel local.

„De la adoptarea noilor tehnologii, la promovarea inițiativelor de mediu care să creeze o economie circulară în România, companiile producătoare de bere din țară sunt în avangarda schimbărilor pozitive. Asociația Berarii României va continua să sprijine obiectivele acestei industrii cheie în economia românească sub coordonarea lui Constantin Bratu, un profesionist cu reușite remarcabile și cu o cunoaștere completă a acestui sector", a declarat Michal Mrowiec, Președinte al Asociației Berarii României și al Ursus Breweries.

Asociația Berarii României reprezintă o industrie care produce peste 90% din berea consumată în România și care generează, direct și indirect, peste 60.000 de locuri de muncă la nivel național.  De la înființarea asociației, investițiile directe ale membrilor au depășit două miliarde de euro, în timp ce contribuțiile la bugetul de stat se ridică la 5 miliarde de euro.

În 2023, în ciuda unei contracții a volumului pieței berii de 5% față de anul anterior, până la 15 milioane de hectolitri, companiile producătoare de bere din România au crescut investițiile cu aproape 50% față de 2022. Astfel, în România, producătorii de bere investesc în mai multe domenii cheie pentru a se adapta la schimbarea preferințelor consumatorilor, pentru a îndeplini obiectivele de sustenabilitate și pentru a îmbunătăți eficiența producției. Cel mai reprezentativ proiect național în care Berarii României au luat parte chiar de la început este Sistemul de Garanție Returnare (SGR), cel mai mare proiect de economie circulară din România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 17305
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...