ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR ar putea adera la Serviciul Plăţi Instant în septembrie - octombrie

22 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Serviciul Plăţi instant, care asigura transferul banilor în mai puţin de 10 secunde între bănci, a fost lansat luni, Banca Transilvania şi CEC Bank fiind primele două instituţii financiare care au introdus în oferta lor acest serviciu.

 
 
Banca Comercială Română ar putea adera la Serviciul Plăţi Instant la sfârşitul lunii septembrie sau început de octombrie, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Transfond, Sabin Carantină, precizând că numărul băncilor care vor adera la sistem va ajunge la cinci în acest an.

"Părerea noastră este că în cursul acestui an vor mai participa la acest serviciu trei bănci. Prima bancă pe care o aşteptăm este importantă pentru noi, este vorba de BCR. Urmare a discuţiilor pe care le-am avut împreună estimăm ca ei să intre în sistem în luna septembrie, început de octombrie. De asemenea, mai sunt şi alte două bănci de dimensiuni mai mici, dar din punctul nostru de vedere dacă vom avea cinci bănci în cursul acestui an este suficient. Dar, participarea BCR alături de Banca Transilvania şi CEC Bank va stimula cu siguranţă şi celelalte bănci să vină în sistem", a spus Sabin Carantină.


Serviciul Plăţi instant, care asigura transferul banilor în mai puţin de 10 secunde între bănci, a fost lansat luni, Banca Transilvania şi CEC Bank fiind primele două instituţii financiare care au introdus în oferta lor acest serviciu.

Conform unui comunicat al Transfond şi al băncilor, Serviciul Plăţi Instant asigură transferul banilor în mai puţin de 10 secunde între bănci, iar o astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365). Valoarea individuală a unei plăti executate prin Plăţi Instant se încadrează sub 50.000 de lei.

Utilizatorii finali (consumatori, autorităţi, business-uri, etc.) vor putea utiliza serviciul Plăţi Instant pe măsura înrolării băncilor (sau altor prestatori de servicii de plăţi) cu care aceştia lucrează, în infrastructura interbancară pentru plăţi de retail în timp real.
Serviciul a fost dezvoltat de Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a plăţilor interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociaţia Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naţionale de Plăti) şi Banca Naţională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăţi).

Plăţile instant sunt astfel cel mai rapid mod de a transfera fonduri în siguranţă, acestea fiind procesate interbancar de către Transfond, cu decontarea finalizată de către Banca Naţională a României.

Asociaţia Română a Băncilor, în baza mandatului acordat de Banca Naţională a României şi a acordului de licenţă semnat cu European Payment Council, administrează implementarea, funcţionarea şi dezvoltarea Schemelor Naţionale de Plăţi pe structura standardelor europene, inclusiv a schemei de Plăţi Instant pentru plăţile în lei care intră în funcţiune luni.

Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plăti Instant bunuri şi servicii achiziţionate în mediul online sau în mediul real, de a face plăţi Instant către apropiaţi, furnizori sau alţi destinatari. Business-urile de orice mărime pot iniţia oricând plăţi urgente cu încadrare în plafonul menţionat, care să le permită firmelor respective o continuitate a afacerii neafectată, de exemplu, fie de partenerii care nu livrează propriile servicii sau produse decât în urma confirmării plăţii sau chiar a încasării fondurilor, fie de orice alta situaţie care presupune urgenţa pentru efectuarea uneia sau mai multor plăţi.

Pentru operatorii economici care implementează singuri sau cu sprijinul băncilor cu care colaborează, capacităţi de încasare prin instrumentul 'Plăţi Instant' (comercianţi tradiţionali, magazine virtuale, businessuri din orice alt domeniu), avantajele sunt date de recepţionarea imediată a banilor în cont, precum şi, ca exemplu, de oportunitatea de a lansa noi programe de fidelizare/ promovare a propriilor servicii şi produse, bazate pe stimularea clienţilor de a achita prin 'Plăţi Instant'.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 19082 / 19550
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...