ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Două regiuni din România, printre zonele europene cu cel mai redus PIB pe cap de locuitor

26 Februarie 2019   |   Mediafax

Regiunea Nord-Est are 39% din media PIB/cap de locuitor european (locul 5), iar Sud-Vest Oltenia se află pe locul 10, cu 45% din PIB/cap de locuitor european.

 
 
Regiunile Nord-Est şi Sud-Vest Oltenia se numără printre regiunile europene cu cel mai redus PIB/cap de locuitor, alături de cinci regiuni din Bulgaria, două din Ungaria şi una din Franţa, conform datelor Eurostat.

Regiunea Nord-Est are 39% din media PIB/cap de locuitor european (locul 5), iar Sud-Vest Oltenia se află pe locul 10, cu 45% din PIB/cap de locuitor european.

PIB regional pe cap de locuitor variază în Europa între 31% în regiunea Nord-Vest din Bulgaria şi 626% în Inner London – West din Marea Britanie.

După Inner London – West, topul este condus de Luxemburg (253%), regiunea de Sud din Irlanda (220%), Hamburg in Germania (202%), Regiunea Bruxelles în Belgia (196%), Eastern & Midland în Irlanda (189%) şi Praga în Cehia (187%).


În 21 de regiuni PIB/cap de locuitor este 50% sau mai mare din PIB mediu european, dintre care cinci în Germania, câte două în Irlanda, Austria, Olanda şi Regatul Unit şi câte una în Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Slovacia, Polonia, Suedia şi Luxemburg. În total în respectivele regiuni locuiesc 52,3 milioane de persoane.

La cealată extremitate se află regiunea Nord Vest din Bulgaria (31% din media UE), urmată de Mayotte şi Centru Nord dn Bulgaria, cu 34% din media UE şi regiunea Centru Sud din Bulgaria, cu 35%. Printre cele 20 de regiuni cu PIB/capita sub 50% din media UE, cinci sunt din Bulgaria, cîte patru din Grecia şi UNgaria, trei din Polonia, cîte două din Franţa şi România. În total în aceste regiuni trăiesc 22,9 milioane de persoane.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16915 / 17134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...