Fondatorii startup-urilor trebuie să se concentreze pe obţinerea de venituri, mai degrabă decât pe creşterea cu orice preţ (specialişti)
13 Noiembrie 2024
AgerpresFondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până vineri, 15 noiembrie.
Fondatorii startup-urilor ar trebui să se concentreze pe obţinerea de venituri mai degrabă decât pe creşterea cu orice preţ şi ar trebui să îşi valideze ideea cât mai rapid, deoarece cu resurse limitate nu pot petrece mult timp în această etapă.
Acestea sunt câteva dintre sfaturile oferite de trei dintre cei peste 100 de mentori ai celei de-a cincea ediţii Startup Reaktor, primul accelerator Go-To-Market din Europa de Sud-Est, lansat de Romanian Tech Startups Association - ROTSA.
Potrivit unui comunicat al ROTSA, Startup Reaktor este dedicat startup-urilor tech early-stage din Europa de Sud-Est care doresc validare şi extindere internaţională rapidă, în special în primele 10 ţări din punct de vedere economic din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă.
Acestea sunt câteva dintre sfaturile oferite de trei dintre cei peste 100 de mentori ai celei de-a cincea ediţii Startup Reaktor, primul accelerator Go-To-Market din Europa de Sud-Est, lansat de Romanian Tech Startups Association - ROTSA.
Potrivit unui comunicat al ROTSA, Startup Reaktor este dedicat startup-urilor tech early-stage din Europa de Sud-Est care doresc validare şi extindere internaţională rapidă, în special în primele 10 ţări din punct de vedere economic din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă.
Programul este deschis startup-urilor care provin din domenii precum: Data automation, Inteligenţă Artificială, Enterprise software, Cleantech, servicii financiare, eHealth, dual-use, Proptech, Edutech & future of work, AgriTech, Market places, Transport şi mobilitate, Aerospace & defence, Smart-city, Securitate cibernetică, Data & analytics.
Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numără: componenţa şi expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de soluţie, potenţialul de scalare internaţională, dimensiunea pieţei vizate, competiţia, acţiunile de validare realizate până în prezent.
Fondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până vineri, 15 noiembrie.
Activităţile din Startup Reaktor urmăresc în special ca startup-urile să se poată lansa şi dezvolta rapid în pieţe internaţionale, să certifice valoarea investiţională a startup-ului la finalul programului şi să faciliteze atragerea de finanţări pre-seed între 50.000- 300.000 euro prin investitorii tradiţionali asociaţi programului: Seedblink,Tech Angels Romania şi EIT Digital.
Acceleratorul Startup Reaktor este susţinut de peste 30 de organizaţii din ecosistemul tehnologic european, iar fondatorii vor avea acces la peste 100 de mentori internaţionali din 10 ţări partenere din Europa de Vest, Scandinavia şi Regatul Unit, pentru a-i ghida în atingerea obiectivelor. Fondatorii vor primi acces la consultanţa şi expertiza mentorilor internaţionali pentru a identifica şi pentru a se lansa pe o piaţă europeană nouă sau pentru a identifica canalele de distribuţie care pot genera tracţiune imediată în companiile lor.
Având în vedere că Startup Reaktor se adresează startup-urilor care îşi propun să se extindă la nivel internaţional, Cristina Dragu, Director for Foreign Direct Investment CEN în cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi mentor în cadrul acceleratorului, aminteşte măsurile pe care Guvernul britanic le ia pentru a sprijini companiile early-stage şi investiţiile în acestea.
Guvernul britanic a prelungit cu 10 ani, până în aprilie 2035, două dintre cele mai importante scheme de investiţii - Enterprise Investment Scheme (EIS) şi Venture Capital Trust (VCT) - pentru a sprijini startup-urile.
"Bazate pe investiţii de peste 41 de miliarde de lire sterline atrase în ultimii 30 de ani, schemele sunt concepute pentru a încuraja investiţiile în companii noi sau tinere prin stimulente fiscale, stimulând inovarea, crearea de locuri de muncă şi creşterea economică", explică Cristina Dragu.
Cea de a cincea ediţie a Startup Reaktor este dezvoltată în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, TechAngels România, SeedBlink, European Startup Network - Bruxelles, Strategy Tools - Norvegia, precum şi cu investitori locali.
De asemenea, startup-urile vor fi sprijinite pentru a participa la misiuni de afaceri şi conferinţe europene care facilitează dezvoltarea pe noi pieţe, printre acestea numărându-se 4YFN în Barcelona, Deep Tech Days în Paris, EU Startups Summit în Malta, Viva Technology în Paris, The Next Web Amsterdam, Tech Week în Londra, Pirate Summit în Koln (Germania), Web Summit în Lisabona, Slush în Helsinki.
Startup Reaktor este un program lansat în 2021 de Romanian Tech Startups Association - ROTSA şi este primul accelerator Go-To-Market din Europa de Sud-Est. Acesta este dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early-stage, cu focus pe validarea şi lansarea de pieţe noi.
Programul a fost creat pentru a răspunde la intersecţia unor nevoi critice ale fondatorilor care vizează atragerea unei runde pre-seed şi obţinerea accelerată a validării şi tracţiunii internaţionale.
Programul lucrează cu fondatori, startup-uri şi colaborează cu programe de accelerare - incubare pentru a complementa dezvoltarea startup-urilor prin oferirea de acces în pieţe internaţionale specifice unde antreprenorii au nevoie sa se adapteze oportunităţilor locale.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2 / 17973 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cele mai semnificative schimbări legislative din 2024, cu impact în industria curieratului | Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania: ”Departamentul juridic va avea un focus continuu pe respectarea noilor reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...