ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fondatorii startup-urilor trebuie să se concentreze pe obţinerea de venituri, mai degrabă decât pe creşterea cu orice preţ (specialişti)

13 Noiembrie 2024   |   Agerpres

Fondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până vineri, 15 noiembrie.

 
 
Fondatorii startup-urilor ar trebui să se concentreze pe obţinerea de venituri mai degrabă decât pe creşterea cu orice preţ şi ar trebui să îşi valideze ideea cât mai rapid, deoarece cu resurse limitate nu pot petrece mult timp în această etapă.

Acestea sunt câteva dintre sfaturile oferite de trei dintre cei peste 100 de mentori ai celei de-a cincea ediţii Startup Reaktor, primul accelerator Go-To-Market din Europa de Sud-Est, lansat de Romanian Tech Startups Association - ROTSA.

Potrivit unui comunicat al ROTSA, Startup Reaktor este dedicat startup-urilor tech early-stage din Europa de Sud-Est care doresc validare şi extindere internaţională rapidă, în special în primele 10 ţări din punct de vedere economic din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă.


Programul este deschis startup-urilor care provin din domenii precum: Data automation, Inteligenţă Artificială, Enterprise software, Cleantech, servicii financiare, eHealth, dual-use, Proptech, Edutech & future of work, AgriTech, Market places, Transport şi mobilitate, Aerospace & defence, Smart-city, Securitate cibernetică, Data & analytics.

Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numără: componenţa şi expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de soluţie, potenţialul de scalare internaţională, dimensiunea pieţei vizate, competiţia, acţiunile de validare realizate până în prezent.

Fondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până vineri, 15 noiembrie.

Activităţile din Startup Reaktor urmăresc în special ca startup-urile să se poată lansa şi dezvolta rapid în pieţe internaţionale, să certifice valoarea investiţională a startup-ului la finalul programului şi să faciliteze atragerea de finanţări pre-seed între 50.000- 300.000 euro prin investitorii tradiţionali asociaţi programului: Seedblink,Tech Angels Romania şi EIT Digital.

Acceleratorul Startup Reaktor este susţinut de peste 30 de organizaţii din ecosistemul tehnologic european, iar fondatorii vor avea acces la peste 100 de mentori internaţionali din 10 ţări partenere din Europa de Vest, Scandinavia şi Regatul Unit, pentru a-i ghida în atingerea obiectivelor. Fondatorii vor primi acces la consultanţa şi expertiza mentorilor internaţionali pentru a identifica şi pentru a se lansa pe o piaţă europeană nouă sau pentru a identifica canalele de distribuţie care pot genera tracţiune imediată în companiile lor.

Având în vedere că Startup Reaktor se adresează startup-urilor care îşi propun să se extindă la nivel internaţional, Cristina Dragu, Director for Foreign Direct Investment CEN în cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi mentor în cadrul acceleratorului, aminteşte măsurile pe care Guvernul britanic le ia pentru a sprijini companiile early-stage şi investiţiile în acestea.

Guvernul britanic a prelungit cu 10 ani, până în aprilie 2035, două dintre cele mai importante scheme de investiţii - Enterprise Investment Scheme (EIS) şi Venture Capital Trust (VCT) - pentru a sprijini startup-urile.

"Bazate pe investiţii de peste 41 de miliarde de lire sterline atrase în ultimii 30 de ani, schemele sunt concepute pentru a încuraja investiţiile în companii noi sau tinere prin stimulente fiscale, stimulând inovarea, crearea de locuri de muncă şi creşterea economică", explică Cristina Dragu.

Cea de a cincea ediţie a Startup Reaktor este dezvoltată în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, TechAngels România, SeedBlink, European Startup Network - Bruxelles, Strategy Tools - Norvegia, precum şi cu investitori locali.

De asemenea, startup-urile vor fi sprijinite pentru a participa la misiuni de afaceri şi conferinţe europene care facilitează dezvoltarea pe noi pieţe, printre acestea numărându-se 4YFN în Barcelona, Deep Tech Days în Paris, EU Startups Summit în Malta, Viva Technology în Paris, The Next Web Amsterdam, Tech Week în Londra, Pirate Summit în Koln (Germania), Web Summit în Lisabona, Slush în Helsinki.

Startup Reaktor este un program lansat în 2021 de Romanian Tech Startups Association - ROTSA şi este primul accelerator Go-To-Market din Europa de Sud-Est. Acesta este dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early-stage, cu focus pe validarea şi lansarea de pieţe noi.

Programul a fost creat pentru a răspunde la intersecţia unor nevoi critice ale fondatorilor care vizează atragerea unei runde pre-seed şi obţinerea accelerată a validării şi tracţiunii internaţionale.

Programul lucrează cu fondatori, startup-uri şi colaborează cu programe de accelerare - incubare pentru a complementa dezvoltarea startup-urilor prin oferirea de acces în pieţe internaţionale specifice unde antreprenorii au nevoie sa se adapteze oportunităţilor locale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 62 / 18033
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...