ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Iniţiativă pentru informarea consumatorilor industriali cu privire la securizarea preţului la energie

02 Decembrie 2024   |   Agerpres

Seria de evenimente se numeşte "Power Brunches" şi a reuşit deja să formeze o comunitate de peste o sută de specialişti în energie şi achiziţii.

 
 
Rezolv Energy, o companie de energie regenerabilă deţinută de fondul britanic Actis, a lansat o iniţiativă pentru informarea consumatorilor industriali din România despre asigurarea preţurilor de achiziţie a energiei pe termen lung.

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul include întâlniri online şi offline cu experţi de top din industrie, pentru a împărtăşi bune practici şi studii de caz privind semnarea contractelor de tip PPA (Power Purchase Agreement). Seria de evenimente se numeşte "Power Brunches" şi a reuşit deja să formeze o comunitate de peste o sută de specialişti în energie şi achiziţii.

"Liberalizarea preţurilor la energie începând cu 1 aprilie 2025 şi noile norme ESG pentru companii sunt două dintre cele mai importante aspecte cu care se vor confrunta companiile din România pe termen mediu şi lung. Deciziile strategice şi financiare vor depinde în mare măsură de informaţiile pe care le deţin în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor", arată sursa citată.


În acest context, Rezolv Energy a demarat o serie de evenimente locale, în care experţi de talie internaţională prezintă cele mai importante aspecte ale tranziţiei către zero emisii pentru companiile din România. Această iniţiativă va continua prin crearea unei comunităţi de experţi care să comunice constant şi să vină cu o serie de propuneri legate de încheierea unor contracte de tip PPA şi de cele mai bune practici în domeniu.

Seria de evenimente intitulate "Power Brunch" a ajuns la a patra ediţie şi a reunit la Bucureşti reprezentanţii companiilor din domeniile metalurgiei, industriei alimentare şi construcţiilor, care au expus provocările pe care le aşteaptă în 2025.

"Pentru Rezolv Energy, România reprezintă un punct important geo-strategic în investiţiile în energie regenerabilă, având în dezvoltare 1050 Mw în două proiecte eoliene, Vifor şi Dunărea şi 1044 MW în cel mai mare proiect solar la Arad. O mare parte din energia produsă va fi tranzacţionată prin PPA-uri, Rezolv securizând până în acest moment 5 contracte de acest tip cu energie produsă de parcul eolian Vifor. România şi Bulgaria rămân în focusul companiei care va continua să investească local şi oferind o abordare 360 a serviciilor de contractare a energiei. Prezenţa globală a companiei, alături de susţinerea grupului din care face parte, ne oferă atributele esenţiale pentru o dezvoltare dinamică pe piaţa din România, contribuind astfel şi la alte proiecte, precum cele educaţionale", a declarat Matej Kruspan, CCO al companiei Rezolv Energy, citat în comunicat.

În 2025, Rezolv Energy va continua să organizeze întâlniri de tip think tank cu actorii principali care pot aduce o contribuţie semnificativă la forma contractelor de tip PPA. Aceste întâlniri se vor desfăşura la Bucureşti şi sub forma de webinarii la care vor participa reprezentanţi ai consumatorilor, consultanţi, reprezentanţi ai asociaţiilor şi experţi.

Rezolv Energy este un producător independent de energie regenerabilă, ce oferă energie curată, fără subvenţii, la un preţ stabil pe termen lung pentru utilizatori industriali şi comerciali din Europa Centrală şi de Sud-Est. Pe lângă parcul eolian VIFOR, proiectele includ Dama Solar în vestul României, care, cu 1044MW, va fi cea mai mare centrală solară din Europa odată ce va fi construită, parcurile eoliene Dunărea Est & Vest de 600MW în judeţul Constanţa din România şi St. George, un proiect solar de 229MW în nord-estul Bulgariei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 321 / 18401
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...