ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producătorul asiatic de componente electronice, Etron Technology, a închiriat 3.600 mp pentru producție în CTPark Oradea Cargo Terminal

03 Aprilie 2024   |   BizLawyer

După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE.

 
 
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spațiu de producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology. Compania a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa.

După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienți care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicații, energie nouă și produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producție cu testare și asamblare. Având în vedere operațiunile complexe, noul hub de producție va beneficia de controlul temperaturii și umidității cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 și alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranță și confort operatorilor umani, ci și să atingă cel mai înalt standard tehnic.

Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania, spune: “Reputația regiunii ECE ca bază de producție puternică datează din Imperiul Habsburgic și acum, România, a doua cea mai mare piață din ECE, se evidențiază ca destinație principală pentru producție. Cu mulți muncitori calificați, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenți STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din Europa (29,3%) și investiții continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunități excelente pentru afaceri. Pe măsură ce primim cu căldură Etron Technology în comunitatea noastră, sosirea acestora subliniază sinergia dintre CTP și întreprinderile de producție, unde, dincolo de simplul spațiu, oferim un mediu adaptabil, adaptat nevoilor în evoluție”.

Andrei Ghițeanu, Project manager MEP la CTP Romania a declarat: “Ne place mult coordonarea complexă a spațiilor construite la comandă, în care fiecare dimensiune și aranjament sunt meticulos realizate pentru a satisface nevoile unice ale producției. Aceste proiecte nu sunt doar construcții, sunt exemple de precizie, executate într-un timp scurt pentru a livra soluții la cheie care depășesc așteptările clienților. Parteneri precum Etron completează ecosistemele comunităților noastre de afaceri, aducând valoare adăugată lanțului de aprovizionare, în timp ce beneficiază de caracteristicile noastre de construcții de top. Suntem bucuroși să vedem că viziunea noastră este împărtășită de tot mai multe companii, care aleg parcurile din rețeaua CTPark pentru a se stabili și a crește. Noua capacitate de producție a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring, pe măsură ce companiile asiatice își extind capacitățile de producție mai aproape de baza lor de clienți europeni și potențialul orașului Oradea de a atrage noi unități de producție”.

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internațional de transport maritim și logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial. Oradea devine din ce în ce mai mult un hub de producție pentru companiile care doresc să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producție puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forța de muncă și conectivitate la piață fac din regiune un hotspot de nearshoring.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 65.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanță de Borș, cel mai mare punct de frontieră de pe granița vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și cu centrul industrial Eurobusiness II, dar și cu mari orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen și Budapesta.

România este a doua cea mai mare piață pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 603 / 17248
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...