ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România primeşte evaluări pozitive din partea OCDE pe încă două domenii (minister)

27 Iunie 2024   |   Agerpres

Cele două Comitete specializate au vizat evoluţia pozitivă a României în ceea ce priveşte strategiile de promovare a practicilor şi dezvoltării sustenabile a productivităţii şi competitivităţii în sectorul construcţiilor navale şi al producţiei de oţel, precum şi transparenţa şi implicarea activă în forurile internaţionale din sectorul maritim, cum ar fi Organizaţia Maritimă Internaţională, Organizaţia de Cooperare economică la Marea Neagră şi Comitetul pentru construcţii navale.

 
 
România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune practici în domeniul siderurgiei şi construcţiilor navale şi a găzduirii, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

"România a primit, la începutul acestei săptămâni, scrisori din partea Comitetului OCDE pentru oţel şi a Comitetului pentru construcţii navale, prin care partea română a fost informată despre finalizarea evaluării ţării noastre în cele două domenii. Prin parcurgerea acestei etape, România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la una dintre cele mai relevante Organizaţii la nivel internaţional în domeniul politicilor publice. Scrisorile urmează prestaţiei foarte bune a delegaţiei României în cadrul reuniunilor celor două Comitete din primăvara acestui an, la Paris, unde pe agenda discuţiilor s-au aflat rapoartele de evaluare a ţării noastre din perspectiva alinierii la cele mai bune practici în domeniul siderurgiei şi construcţiilor navale şi găzduirii, în toamna anului trecut, de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), a misiunii comune de evaluare pe cele două componente", menţionează sursa citată.


Cele două Comitete specializate au vizat evoluţia pozitivă a României în ceea ce priveşte strategiile de promovare a practicilor şi dezvoltării sustenabile a productivităţii şi competitivităţii în sectorul construcţiilor navale şi al producţiei de oţel, precum şi transparenţa şi implicarea activă în forurile internaţionale din sectorul maritim, cum ar fi Organizaţia Maritimă Internaţională, Organizaţia de Cooperare economică la Marea Neagră şi Comitetul pentru construcţii navale.

De asemenea, s-a avut în vedere cadrul normativ ce asigură condiţii de piaţă competitive în acord cu prevederile Uniunii Europene cu privire la ajutoarele de stat, România aderând, totodată, la acordurile Organizaţiei Mondiale a Comerţului cu privire la subvenţii şi la măsurile de contracarare a efectelor de distorsiune asupra comerţului şi pentru menţinerea unor condiţii de piaţă concurenţială.

În plus, s-a evaluat tranziţia treptată a sectorului siderurgic către adoptarea metodei cuptoarelor cu arc electric (EAF) pentru fabricarea oţelului, în vederea atingerii neutralităţii carbonului. Astfel, politicile existente au potenţialul de a promova în continuare dezvoltarea durabilă a industriei siderurgice, inclusiv prin sprijinirea dezvoltării competenţelor şi a oportunităţilor de angajare pentru a atenua impactul social al decarbonizării.

"Într-un context marcat de crize succesive şi perturbări ale lanţurilor de aprovizionare, industria oţelului din România şi-a dovedit rezilienţa, precum şi rolul semnificativ în economia naţională, din perspectiva susţinerii altor ramuri industriale", se arată în comunicat.

Considerat cel mai cel mai important obiectiv strategic naţional după cel al aderării ţării noastre la NATO şi la UE, procesul de aderare la OCDE reprezintă o prioritate inclusiv la nivelul MEAT, care este punct focal naţional pentru cinci comitete/grupuri de lucru ale Organizaţiei: Comitetul pentru oţel, Comitetul pentru construcţii navale, Comitetul pentru comerţ, Comitetul pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi antreprenoriat şi Comitetul pentru turism.

Mai mult decât atât, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), care se află sub coordonarea MEAT, se asigură punctul focal pentru Comitetul pentru Politica de Protecţie a Consumatorilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6 / 17134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...