![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
SIF Banat-Crişana a raportat un profit net de 94,8 milioane de lei, după primul trimestru
17 Mai 2021
AgerpresCâştigul din investiţii se ridică la 100,84 milioane de lei, rezultat în principal al evaluării la 31 martie 2021 a activelor financiare din portofoliu evidenţiate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere, se precizează în document.
Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana a raportat un profit net de 94,8 milioane de lei, după primul trimestru al acestui an, faţă de pierderi de 72,58 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Raportului trimestrial remis Bursei de la Bucureşti.
Câştigul din investiţii se ridică la 100,84 milioane de lei, rezultat în principal al evaluării la 31 martie 2021 a activelor financiare din portofoliu evidenţiate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere, se precizează în document.
Potrivit sursei citate, evoluţia ascendentă a pieţelor globale de acţiuni a influenţat pozitiv valoarea de piaţă a acţiunilor listate pe plan local şi evidenţiate în cadrul acestei categorii.
"Pe parcursul primului trimestru al anului 2021, societatea nu a realizat venituri din dividende, nicio companie din portofoliu neaprobând distribuirea de dividende până la data întocmirii raportării interimare. Veniturile din dobânzi au fost în scădere faţă de perioada similară a anului precedent, datorită încasării la scadenţă a unui volum semnificativ de lichidităţi plasate în obligaţiuni corporatiste cu randament ridicat, care nu se mai regăseau în portofoliu la T1 2021", se mai arată în Raport.
Valoarea activului net (VAN) al SIF Banat-Crişana a fost de 3,082 miliarde de lei la 31 martie 2021, în creştere cu 6,87% faţă de valoarea de la finalul anului 2020 şi cu 36,62% mai mare faţă de valoarea din T1 2020. Valoarea activului net/acţiune a crescut la 5,9899 lei.
Valoarea portofoliului de acţiuni (deţinut în companii listate şi nelistate) reprezenta 81% din totalul activelor administrate de societate, cifrându-se la 2,504 miliarde de lei. La finalul primului trimestru al acestui an, SIF Banat -Crişana deţinea participaţii majoritare (peste 50% din capitalul social al emitentului) în 13 companii, reprezentând o valoare însumată de 993 milioane de lei.
La 31 martie 2021, SIF Banat-Crişana avea 5.746.421 de acţionari, conform datelor raportate de Depozitarul Central.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 13109 / 18425 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...