ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vodafone România a câştigat contractul pentru implementarea sistemului electronic de tarifare rutieră

21 Martie 2025   |   AGERPRES

Durata de prestare a serviciilor de dezvoltare şi implementare a soluţiei informatice este de 24 luni, cu termen intermediar obligatoriu data de 1 ianuarie 2026, pentru finalizarea activităţii de "punere în producţie a modulelor tarifare per kilometru (servicii web, aplicaţie mobilă, portal)".

 
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, vineri, câştigătorul contractului pentru implementarea sistemului electronic de tarifare rutieră, valoarea finanţării din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) fiind de aproape 224,5 milioane de lei, fără TVA.

"Vineri, 21.03.2025, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru "Servicii de dezvoltare şi implementare a soluţiei informatice, inclusiv furnizarea de echipamente şi software de bază", în cadrul proiectului "Sistem electronic de tarifare rutieră" - Lot 1 "Sistem informatic centralizat". Ofertantul desemnat câştigător este Vodafone România S.A., cu preţul de 224.496.146 lei, fără TVA. Sursa de finanţare este PNRR", se arată într-un comunicat al CNAIR.


Durata de prestare a serviciilor de dezvoltare şi implementare a soluţiei informatice este de 24 luni, cu termen intermediar obligatoriu data de 1 ianuarie 2026, pentru finalizarea activităţii de "punere în producţie a modulelor tarifare per kilometru (servicii web, aplicaţie mobilă, portal)".

Obiectivul general al contractului este definirea şi construcţia unui nou sistem informatic integrat, având ca scop managementul, gestiunea şi controlul tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere, pe baza de timp - tip vinietă, cât şi pe baza distanţei parcurse.

Potrivit CNAIR, noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare ce are la bază perioada de utilizare a infrastructurii rutiere (time based) pentru autoturisme, autobuze, autocare şi autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) de 3,5 tone, cât şi un mod de tarifare în funcţie de distanţa parcursă (distance based) pentru autovehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone.

Totodată, în cazul autoturismelor, autobuzelor, autocarelor şi autovehiculelor de transport marfă cu (MTMA) de sub 3,5 tone se va aplica un tarif de trecere (peaj) pentru utilizarea podurilor, tunelurilor şi trecătorilor de munte.

Sistemul va include, astfel, funcţionalităţile existente pentru autovehiculele de până la 3,5 tone, inclusiv migrarea datelor existente din prezentul sistem centralizat numit Sistem Integrat de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei - SIEGMCR şi va conţine şi funcţionalităţile specifice pentru colectarea tarifului de trecere a infrastructurii rutiere pentru autovehiculele cu masa totală de peste 3,5 tone.

Conform companiei de drumuri, obiectivele specifice ale contractului sunt: livrarea de echipamente hardware în două centre de date; instalarea şi configurarea echipamentelor hardware în ambele centre de date; livrarea de componente software; instalarea componentelor software în ambele centre de date; analiza, proiectarea şi dezvoltarea de module software specifice proiectului; migrarea datelor din vechiul sistem de tarifare pe noul sistem de tarifare; suport tehnic cu durata de cinci ani pentru toate componentele sistemului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 806 / 19540
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...