ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Arctic Stream a formalizat tranzacția pentru transferul a 23% din capitalul social al Data Core Systems

24 Martie 2025   |   BizLawyer

Tranzacția se ridică la valoarea de 9,89 milioane lei, reprezentând un mix format din cash, acțiuni și plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de performanță, potrivit celor agreate în memorandumul semnat între cele două companii în aprilie 2024 * Data Core Systems, unul dintre principalii jucători pe piața serviciilor de cybersecurity din România, a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de peste 70 milioane de lei și un profit net de aproximativ 2 milioane de lei * Arctic Stream a realizat o cifră de afaceri de 139 milioane de lei, anul trecut, în creștere cu 11% față de anul anterior, și un profit net de 8,83 milioane de lei.

 
 
Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, a formalizat tranzacția privind achiziția de 23% din părțile sociale ale Data Core Systems (DCS), companie aflată între liderii serviciilor de securitate cibernetică din România.

Semnarea acordului, în data de  21 martie 2025, reprezintă etapa finală de consolidare a parteneriatului strategic între AST și DCS, după îndeplinirea tuturor formalităților de due diligence juridic și financiar, specifice acestor operațiuni M&A (Mergers & Acquisitions).

Potrivit acordului, valoarea tranzacției este de 9,89 milioane lei, sub forma unui mix format din cash, acțiuni AST și plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de performanță – condiții care au fost agreate în memorandumul de înțelegere între cele două companii, semnat în aprilie 2024. În urma finalizării achiziției, DCS este evaluată la 43 de milioane de lei (8,63 milioane de euro).


„Mă bucur că putem anunța acționarii Arctic Stream și alte părți interesate de finalizarea achiziției a 23% din capitalul social al Data Core Systems, o companie aflată în topul celor mai buni furnizori de servicii de cybersecurity din România, care împărtășește aceleași valori cu noi. Acesta a fost criteriul cel mai important pe care l-am avut în vedere când am demarat acest parteneriat strategic, iar pe tot parcursul operațiunilor necesare finalizării tranzacției, ni s-a reconfirmat alegerea excelentă pe care am făcut-o. În urmă cu aproape un an, declaram că parteneriatul nostru își propune să construiască cel mai puternic pol de tehnologie în privința integrării de soluții IT și servicii de securitate cibernetică de pe piața din România. Astăzi, pot să confirm că acest parteneriat funcționează, la nivelul de excelență pe care ni l-am dorit, iar rezultatele sale vor deveni tot mai consistente”, a declarat Dragoș Diaconu, fondator și Director General al Arctic Stream.

„În ultima perioadă, am observat o creștere semnificativă a numărului de atacuri cibernetice, precum și diversificarea vectorilor de atac. Echipa Data Core Systems a fost implicată în gestionarea și remedierea cu succes a unui număr tot mai mare de incidente cibernetice, ceea ce a generat o cerere crescută pentru serviciile noastre. Frecvența solicitărilor pentru intervenții a crescut, iar impactul incidentelor a devenit mult mai serios. Cele mai frecvente atacuri pe care le-am întâlnit au fost observate din SOC-ul (Security Operations Center) propriu sau semnalate direct de către clienți. Parteneriatul cu Arctic Stream ne oferă oportunitatea de a ne extinde capabilitățile și de a aduce un plus de valoare clienților prin integrarea unor soluții și servicii avansate de securitate IT, într-un context în care amenințările digitale devin tot mai complexe”, a declarat Cristian Mănescu, Director General al Data Core Systems.

Prioritățile comune ale celor două companii constau în menținerea sinergiei operaționale, dezvoltarea liniilor de servicii și a capabilităților tehnice, pentru a-și sprijini clienții în a se adapta la cerințele directivelor europene, NIS2 (Network & Information Security Directive) și DORA (Digital Operational Resilience Act), și a-și crește capacitățile de răspuns la incidente informatice (Computer Security Incident Response Team).

Creșterea amenințărilor de securitate cibernetică și dezvoltarea pieței de profil se reflectă în evoluția Data Core Systems. Fondată în 2012, compania se află în plină expansiune, la nivel operațional și financiar, DCS a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei (14 milioane de euro), în creștere cu 130% față de 2023, și un profit net de aproximativ 2 milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 72 / 8651
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...