
Early Game primește undă verde pentru lansarea celui de-al doilea fond de venture capital
29 Februarie 2024
BizLawyerGestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.
Comitetul de Investiții desemnat de Guvernul României pentru Fondul de Fonduri de capital de risc (Recovery Equity Fund), parte din Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României, cofinanțat de către Uniunea Europeană prin NextGeneration EU, a aprobat pe 28 februarie 2024 o importantă tranșă de finanțare pentru noul fond de investiții Early Game Ventures II.
Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.
Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiții administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuție dintre EIF și administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanțare cu ceilalți investitori din mediul privat.
Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.
Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiții administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuție dintre EIF și administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanțare cu ceilalți investitori din mediul privat.
Cea de a doua generatie a fondului Early Game Ventures va continua strategia de investiții în tehnologie a primului fond, care a beneficiat de o contribuție prin instrumentul financiar de equity finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și care a încheiat perioada principală de investiții. Fondul I este în continuare activ dar va face investiții doar în companiile pe care le deține în portofoliu. Toate investițiile noi vor fi realizate din cele 60 milioane de euro ale Fondului EGV II.
“Ne onorează încrederea cu care am fost din nou învestiți de EIF, pe baza rezultatelor înregistrate cu primul fond de venture capital. Pentru ecosistemul de startup-uri din România și din regiune, această nouă validare a profesionalismului echipei EGV este o garanție că suntem un partener de investiții care înțelege obiectivele echipelor de fondatori, provocările cu care se confruntă și care îi sprijină să își atingă potențialul maxim în business”, concluzionează Cristian Munteanu, Fondator și Managing Partner EGV.
Recent, EGV l-a cooptat în echipă pe Florin Vișa, expert cu 24 de ani de experiență în investiții private equity, venture capital, M&A și corporate finance în Europa Centrală și de Est.
Dan Călugareanu își continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game, contribuind cu experiența sa de antreprenor, business angel și mentor la dezvoltarea întregului ecosistem. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugareanu a fost Chairman al Tech Angels, cea mai mare organizație de business angels din România și și-a investit capitalul propriu în multe startup-uri românești early stage.
Radu Stoicoviciu, unul dintre cei mai recunoscuți profesioniști din domeniul tranzacțiilor M&A, își va continua activitatea în cadrul primului fond Early Game. Cu o carieră de 25 de ani la PwC unde, în ultimii 10 ani a condus eforturile de M&A ale firmei în Europa Centrală și de Sud, Radu Stoicoviciu a fost implicat în peste 200 de tranzactii majore. Experiența lui este foarte valoroasă în managementul exiturilor pe care Early Game le are în plan.
___
Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Fondul de Fonduri de capital de risc pentru Reziliență (PNRR).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 952 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...