ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Intesa Sanpaolo a finalizat achiziţia grupului românesc First Bank

31 Mai 2024   |   Agerpres

Împreună, Intesa Sanpaolo Bank România şi First Bank totalizează active de aproximativ 3,2 miliarde de euro, deservesc aproximativ 143.000 de clienţi şi au peste 1.500 de angajaţi.

 
 
Intesa Sanpaolo a finalizat achiziţia grupului românesc First Bank S.A. (România) de la fondul privat de investiţii cu sediul în SUA J.C. Flowers & Co, conform unui comunicat al băncii.

În urma semnării, la 28 octombrie 2023, de către Intesa Sanpaolo S.p.A. şi JCF Tiger Holdings S.A.R.L., acţionarul majoritar al First Bank SA, a unui contract de vânzare-cumpărare pentru achiziţia a 99,980513% din acţiunile First Bank S.A. şi după ce a obţinut toate aprobările necesare de la toate autorităţile de reglementare relevante, Intesa Sanpaolo a finalizat astăzi achiziţia First Bank.

Această achiziţie permite Intesa Sanpaolo să îşi dubleze prezenţa în România, ţară în care este activă din 1996 prin Intesa Sanpaolo Bank România. Achiziţia consolidează poziţionarea competitivă a Grupului Intesa Sanpaolo pe piaţa locală, incluzându-l în topul primelor 10 bănci din România.


Împreună, Intesa Sanpaolo Bank România şi First Bank totalizează active de aproximativ 3,2 miliarde de euro, deservesc aproximativ 143.000 de clienţi şi au peste 1.500 de angajaţi.

Cele două bănci - First Bank şi Intesa Sanpaolo Bank Romania - fac acum parte din Divizia de Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului, un jucător cheie în regiunea Europei Centrale şi de Est, ce oferă servicii clienţilor de retail, corporate şi IMM-urilor.

"Le urăm un călduros bun venit angajaţilor şi clienţilor First Bank în cadrul Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari şi mai solide grupuri bancare din Europa. Consolidarea prezenţei noastre în România va stimula investiţiile italiene şi străine în această ţară, va intensifica schimburile comerciale şi va sprijini internaţionalizarea IMM-urilor. Dezvoltarea noastră va stimula inovarea la nivel economic, în beneficiul persoanelor fizice şi juridice", a declarat Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei de Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului.

Prezenţa consolidată a Grupului Intesa Sanpaolo în România va contribui la dezvoltarea economică a ţării, atrăgând investiţii şi oferind sprijin companiilor, care vor beneficia de servicii ce facilitează extinderea pe plan internaţional şi de consultanţă specializată pentru investiţiile din zona ESG (Environmental, Social, and Governance). De asemenea, clienţii români vor avea acces la produsele şi serviciile oferite la nivel global de Grupul Intesa Sanpaolo.

First Bank se alătură Grupului Intesa Sanpaolo, lider bancar european care gestionează active financiare ale clienţilor în valoare de peste 1.300 de miliarde de euro şi ocupă locul trei în funcţie de capitalizarea de piaţă în rândul băncilor din zona euro. Modelul de afaceri diversificat şi flexibil al Grupului Intesa Sanpaolo se distinge prin accentul pus pe wealth management, alături de investiţii solide în tehnologie şi inovaţie. La sfârşitul lui 2023, grupul avea 20,8 milioane de clienţi şi 94.400 de angajaţi în Italia şi în străinătate, cu active totale de peste 964 de miliarde de euro, generând un venit net anual de 7,7 miliarde de euro.

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 de miliarde de euro în credite şi 1.300 milioane de euro în active financiare ale clienţilor la sfârşitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia, cu o prezenţă internaţională semnificativă.

J.C. Flowers este o firmă de investiţii private de top, dedicată investiţiilor la nivel global în industria serviciilor financiare. Înfiinţată în 1998, firma a investit capital de peste 18 miliarde de dolari, inclusiv co-investiţii, în 66 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o serie de subsectoare ale industriei, inclusiv bănci, asigurări şi reasigurări, firme de valori mobiliare, finanţe specializate şi servicii şi gestionarea activelor. Cu aproximativ 5 miliarde de dolari de active în administrare, J.C. Flowers are birouri în New York, Londra şi Palm Beach.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 87 / 8115
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...