ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu

18 Aprilie 2024   |   M. T.

Verde Magnesium a câștigat recent licitația publică organizată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale din România (ANRM) pentru drepturile de concesiune asupra unui perimetru din vestul României.

 
 
MPR|Partners a asistat Verde Magnesium, o importantă companie minieră din București, susținută de Amerocap, unul dintre clienții vechi ai firmei, investitor american private equity, în obținerea drepturilor de concesiune pentru un important perimetru minier de magneziu.

În urma asistenței continue în domenii de nișă ce țin de sectorul minier și de exploatarea resurselor naturale, o echipă de patru avocați din cadrul MPR|Partners a reușit obținerea unui rezultat favorabil pentru Verde Magnesium.

Astfel, Verde Magnesium a câștigat recent licitația publică organizată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale din România (ANRM) pentru drepturile de concesiune asupra unui perimetru din vestul României. Licența de exploatare minieră urmează să fie semnată în curând, iar investiția inițială în mina dezafectată și în instalațiile de prelucrare a magneziului alimentate cu energie regenerabilă este estimată la 1 miliard USD. Producția este programată să înceapă în 2027.


“(…) așteptăm cu nerăbdare să semnăm în curând licența minieră. Acest lucru ne va permite să începem să implementăm proiectul nostru cu obiectivul ambițios de a oferi o soluție verde locală pentru lanțurile de aprovizionare cu magneziu metalic din industria UE”, a declarat Alexandru Roșu, director executiv al Verde Magnesium

“Aceasta este într-adevăr o realizare majoră, deoarece vom avea un furnizor de metale vitale cu sediul în UE, foarte necesar în viitorul mai verde pe care încercăm cu toții să îl construim. Este foarte important faptul că vom putea să ne aprovizionăm cu aceste materiale la nivel local și nu vom mai fi nevoiți să importăm de pe piețele externe”, a adăugat Gelu Maravela, Founding Partner.

Echipa dedicată, care a oferit asistență în domeniile corporate, reglementare, energie și resurse naturale, finanțare, real estate și autorizare, a fost coordonată de partenerul Dana Rădulescu și a fost formată, pe lângă partenerul fondator Gelu Maravela, din partener Anca Băițan și avocat Carmen Bănică.

“De-a lungul anilor am fost încântați să asistăm clientul nostru de lungă durată, Amerocap, într-un portofoliu vast de mandate. Suntem bucuroși că am reușit din nou să finalizăm pașii esențiali pentru ceea ce suntem siguri că va fi un proiect minunat, în contextul demersurilor globale pentru un viitor mai verde.” a concluzionat Dana Rădulescu, Partner.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 50 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...