ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)

16 Mai 2024   |   BizLawyer

Asistența va continua până la finalul proiectului, anume până la punerea în funcțiune a noului parc fotovoltaic.

 
 
Profesioniștii de la EnPower Energy, cu sprijinul MPR|Partners, au reușit să finalizeze recent o nouă etapă a proiectului din aropiere de orașul Ovidiu, județul Constanța. Astfel, pentru suprafața de 100 de hectare, s-a obținut autorizația de construire a ceea ce urmează să fie un nou parc fotovoltaic cu o capacitate de 60MW.

Reamintim că proiectul a fost dezvoltat de către EnPower Energy, importantă companie de proiecte din sectorul energiei verzi, al cărei CEO este Laurențiu Udrescu, iar CTO este Florin Danilov, ambii având o vastă experiență în domeniul energetic. După obținerea Planului Urbanistic Zonal și a Avizului Tehnic de Racordare, proiectul a fost achiziționat de către Econergy International Ltd, urmând ca echipa EnPower Energy să continue coordonarea până la obținerea autorizației de construire și punerea în funcțiune a acestuia.


Econergy International Ltd este un mare investitor israelian, această achiziție făcând parte parte din strategia sa de expansiune în România, unde deține proiecte cu o capacitate cumulată de 1,5 GW. Compania face parte din Econergy Renewable Energy Ltd, cu sediul în Israel, cu activitate în România, Italia, Grecia, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Alături de vânzător în această tranzacție s-a aflat firma de avocatură MPR|Partners. Echipa dedicată dezvoltării și vânzării a fost coordonată de avocatul fondator coordonator Gelu Maravela și de avocatul coordonator Dana Rădulescu și a fost formată din 8 avocați.

Asistența acordată în ambele etape (dezvoltare și vânzare) a constat în structurarea dezvoltării, asistență în negocierea și redactarea documentelor relevante și asistență în procesul general de dezvoltare a proiectelor, în toate etapele acestora. Au fost de asemenea numeroase aspecte corporative, de dezvoltarea proiectelor, de drept imobiliar și varii tipuri de autorizare (în ceea ce privește aspectele legate de mediu, imobiliare și energetice).

Precum în cazul vânzării proiectului, MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy și pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire. Asistența va continua până la finalul proiectului, anume până la punerea în funcțiune a noului parc fotovoltaic. În prezent, asistența în derulare privește procedura pentru obținerea autorizației de construire a stației parcului.

Echipa dedicată acestei etape de obținere a autorizației de construire a fost în continuare coordonată de către Gelu Maravela și Dana Rădulescu, fiind formată din avocații Carmen Bănică, Sonia Benga și Alexandra Mihailov.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 90 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...