ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MPR|Partners counsel Verde Magnesium in a major mining project success

18 Aprilie 2024   |   M. T.

The dedicated team, which provided corporate, regulatory, energy and natural resources, financing, real estate and permitting assistance was coordinated by partner Dana Rădulescu and consisted, besides founding partner Gelu Maravela, of partner Anca Băițan and associate Carmen Bănică.

 
 
MPR|Partners assisted Verde Magnesium, a major Bucharest based mining company which is backed by the firm’s longstanding client, USA private equity investor Amerocap, in obtaining concession rights for a major magnesium mining perimeter.

Following ongoing assistance in niche fields pertaining to the mining and natural resources’ exploitation fields, a team of four counsels from MPR|Partners succeeded in obtaining a successful outcome for Verde Magnesium.

Thus, Verde Magnesium has recently won the public tender organized by the National Agency for Mineral Resources of Romania (NAMR) for concession rights on a perimeter in Western Romania. The mining license is soon to be signed and the initial investment into the disused mine and renewable energy powered magnesium processing facilities is estimated at USD 1 billion. Production is set to start in 2027.


“(…) we are looking forward to signing the mining license soon. This will allow us to start implementing our project with the ambitious goal of delivering a local green solution to EU's industry supply chains for metallic magnesium.” stated Alexandru Roșu, Chief Executive Officer of Verde Magnesium.

“This is indeed a major achievement, as we will have an EU based provider of vital metals, much needed in the greener future we are all trying to build. It is of great importance that we will be able to source these materials locally, and we are no longer forced to import from foreign markets.” added Gelu Maravela, Founding Partner.

The dedicated team, which provided corporate, regulatory, energy and natural resources, financing, real estate and permitting assistance was coordinated by partner Dana Rădulescu and consisted, besides founding partner Gelu Maravela, of partner Anca Băițan and associate Carmen Bănică.

“Throughout the years we have been delighted to assist our longstanding client, Amerocap, in a vast portfolio of matters. We are happy to have succeeded anew in completing the essential steps for what we are sure it is going to be a wonderful project, in the global endeavours towards a greener future.” concluded Dana Rădulescu, Partner.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 52 / 4300
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...