ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro

19 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Prezentă în 18 ţări din Europa cu produse de uz casnic şi industrial, compania Pehart Grup este în permanenţă preocupată de sustenabilitate, manifestată în mai multe direcţii: prin grijă faţă de mediu, politicile responsabile de achiziţii şi cele ale sistemului integrat de management. Achiziţiile se fac numai din surse sigure şi autorizate, hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producţia de hârtie. Preocuparea pentru sustenabilitate este dusă la nivelul următor odată cu inaugurarea noii linii de producţie de la Sebeş.

 
 
Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş, o investiţie de peste 10 milioane de euro, a anunţat miercuri compania.
 
Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanţă în ceea ce priveşte protejarea mediului, dar şi a angajaţilor şi clienţilor finali. Noua linie de producţie din fabrica Pehart de la Sebeş a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel - produsele finite, hârtia igienică şi prosoapele din hârtie au calităţi mult îmbunătăţite, de nivel premium. Tehnologiile performante cresc capacitatea de absorbţie, rezistenţa, elasticitatea şi gradul de fineţe al acestora.
 
Prezentă în 18 ţări din Europa cu produse de uz casnic şi industrial, compania Pehart Grup este în permanenţă preocupată de sustenabilitate, manifestată în mai multe direcţii: prin grijă faţă de mediu, politicile responsabile de achiziţii şi cele ale sistemului integrat de management. Achiziţiile se fac numai din surse sigure şi autorizate, hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producţia de hârtie. Preocuparea pentru sustenabilitate este dusă la nivelul următor odată cu inaugurarea noii linii de producţie de la Sebeş.
 
"Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe. De asemenea, linia de producţie echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătăţirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creştem şi performanţele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă faţă de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunităţi locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producţie de la Sebeş foloseşte şi tehnologii verzi, de ultimă oră, care menţin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producţie scad. Toate acestea se realizează cu respect faţă de natură, unul dintre pilonii importanţi ai valorilor Pehart", spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.
 
Sistemul de gofrare a hârtiei cu rulouri încălzite utilizat pe noua linie de producţie Pehart de la Sebeş, printre primele tehnologii de acest gen din lume
 
Linia de producţie Pehart Sebeş foloseşte pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puţin în domeniu - gofrarea cu ruloruri încălzite. Tehnologia inovatoare cu rulouri de gofrare încălzite creşte rezistenţa, elasticitatea şi puterea de absorbţie a hârtiei şi în acelaşi timp reprezintă o alternativă mai sustenabilă şi economică a practicilor convenţionale.
 
Potrivit companiei, linia de producţie are tehnologii inovatoare care permit reducerea de aditivi. În mod tradiţional, în procesul de prelucrare a hârtiei se folosesc adezivi, ceea ce poate aduce inconveniente ecologice şi de natură operaţională. Noua linie de producţie Pehart de la Sebeş foloseşte însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Astfel, se reduc timpul de producţie, dar şi costurile asociate cu mentenanţa utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenţei, eficienţa este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producţie sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.
 
Preocuparea pentru produse de calitate superioară, dar prietenoase cu mediul se concretizează la noua linie de producţie Pehart de la Sebeş şi în soluţii de ambalare "verzi", care să contribuie la protejarea mediului, dar în acelaşi timp să ţină pasul cu tehnologiile folosite şi să menţină productivitatea la cote optime. Astfel, pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeş se vor folosi ambalaje dintr-o combinaţie de hârtie şi material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluţii ecologice de ambalare. Acestea sunt nu doar reciclabile şi biodegradabile, ci şi la fel de versatile ca polietilena în ceea ce priveşte protecţia produsului, opţiunile de ambalare, imprimabilitatea şi rezistenţa la solicitările mecanice din timpul procesului de producţie.
 
În prezent, compania Pehart funcţionează cu două fabrici, la Sebeş, judeţul Alba şi Dej, judeţul Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piaţa românească, iar Pehart asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail. Totodată, Pehart este prima fabrică de produse din hârtie tissue care a introdus în România certificatul IFS-HPC, care certifică implementarea unui sistem pentru siguranţa produsului.
 
Pehart Grup deţine Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de profil, care include o gamă variată de produse, de la hârtie igienică şi prosoape de bucătărie, la şerveţele şi batiste. Brandurile Alint şi Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu. Acestea sunt folosite în procesul de converting (de transformare) în produse de hârtie pentru uz casnic şi uz industrial. De altfel, Pehart Grup este cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România. Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual şi are, după instalarea liniei de producţie de la Sebeş o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiţii semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare.
 
Cu o tradiţie de aproape 185 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial în 18 ţări din centrul, estul şi sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herţegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).
 
Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice şi de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital şi/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât şi operaţional. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2594 / 8121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...