ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Promateris vrea să intensifice activitățile de M&A, anul acesta. Firma estimează venituri de 236,1 mil. lei

10 Martie 2022   |   BizLawyer

În 2022, compania își propune să intre pe piețe noi din regiune și să își consolideze poziția pe piețele cheie din CEE, în care activează.

 
 
Promateris, grup industrial român și lider în Europa Centrală și de Est în producția de ambalaje biodegradabile și compostabile, estimează pentru 2022, venituri de 236,1 milioane de lei, EBITDA de 36,2 milioane de lei și un profit net de 21,5 milioane conform bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul curent. Bugetul va fi supus aprobării de către acționari în Adunarea Generală a Acționarilor, care va avea loc în data de 27 aprilie 2022.

„Avem în plan ca și în 2022 să continuăm creșterea accelerată din ultimii ani. Prin urmare, avem în vedere investiții în biomateriale pentru a ne consolida poziția de lider în regiunea Europei Centrale și de Est prin dezvoltarea de capacități de producție pentru ambalajele biodegradabile și compostabile în fabrica din Buftea. Totodată, ne propunem începerea producției de materie primă pe bază de amidon de porumb, destinată producției de ambalaje compostabile. Odată cu demararea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb. Având în vedere contextul de tranziție către o economie verde, obiectivul nostru principal este să ne dezvoltăm pe piețele din regiune și să atingem o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro până în 2025," a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.


În ceea ce privește capacitatea de producție destinată ambalajelor biodegradabile și compostabile, Promateris a realizat investiții în echipamente de ultimă generație, crescând capacitatea de producție cu 36% în 2021 comparativ cu 2020. Compania a reușit să își reducă amprenta de carbon prin reciclarea a peste 1.000 de tone de deșeuri industriale din producția de ambalaje biodegradabile, datorită liniei de reciclare dedicate acestui proces. Anul acesta, Promateris va continua să investească în dezvoltarea capacității de bioplastice pentru consolidarea poziției de lider regional, dar și în integrarea pe verticală prin dezvoltarea capacității de producție de granule bio-based.

În 2022, compania își propune să intre pe piețe noi din regiune și să își consolideze poziția pe piețele cheie din CEE, în care activează. Totodată, Promateris urmărește diversificarea portofoliului de produse care respectă principiile economiei circulare, prin furnizarea unei palete largi de produse și servicii dedicate sectorului de retail modern. În prezent, produsele Promateris sunt utilizate de majoritatea retailerilor locali și internaționali care activează în regiune.

Planurile Promateris pentru anul curent se vor axa și pe intensificarea activității de M&A, pentru dezvoltarea portofoliului de companii din cadrul grupului. Promateris are în vedere achiziționarea de companii locale sau din regiune care au o componentă verde și care pot genera valoare adăugată mare și pot sprijini crearea de sinergii la nivelul grupului.

În 2021, Promateris a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 187.5 milioane de lei, în creștere cu 62% față de anul anterior. Grupul, care include și compania de distribuție Biodeck, a înregistrat EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult comparativ cu 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,7 milioane de lei, o majorare cu 405% față de 2020.

Promateris (BVB: PPL) este o companie listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Promateris este specializată în producția de ambalaje de ultimă generație, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile. În fabrica din Buftea, compania produce alternative durabile la plasticul de unică folosință, precum o gamă largă de pungi pentru retail (pungi maieu, pungi pentru legume și fructe, saci menajeri, mănuși), dar și produse destinate segmentului agricol (folii de mulcire). Promateris operează trei linii de business: Bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; Bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; Compound-uri tehnice, prin care sunt dezvoltate și fabricate granule destinate producției de cabluri electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2497 / 8279
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...