ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tarfin, liderul regional în agri fintech, se lansează în România

07 Aprilie 2022   |   Agerpres

Start-up-ul de origine turcă vine în sprijinul fermierilor români şi al distribuitorilor de inputuri agricole, combinând canalele de distribuţie tradiţionale cu tehnologia şi resursele financiare.

 
 
Tarfin, liderul regional din domeniul finanţărilor în agricultură (agri-fintech), anunţă intrarea pe piaţa din România, potrivit unui comunicat.

Astfel, start-up-ul de origine turcă vine în sprijinul fermierilor români şi al distribuitorilor de inputuri agricole, combinând canalele de distribuţie tradiţionale cu tehnologia şi resursele financiare.

Compania îşi propune să reducă costurile producţiei agricole, oferind soluţii de finanţare rapide, avantajoase şi transparente, prin distribuitorii parteneri.

În România, agricultura reprezintă unul dintre cele mai importante sectoare economice.

Conform Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citat în comunicat, în prima parte a anului 2021, fermierii români au recoltat o cifră record de cereale păioase, de peste 15 milioane de tone. Cu toate acestea, criza energetică europeană a determinat o majorare a preţurilor la îngrăşăminte, punând în pericol economia de producţie a fermierilor şi, implicit, aprovizionarea consumatorilor finali.


Conform sursei citate, misiunea Tarfin este de a susţine producţia agricolă cu ajutorul tehnologiei. Compania dezvoltă parteneriate cu distribuitorii regionali de inputuri agricole şi utilizează metode avansate de management al riscului, astfel încât fermierii să poată achiziţiona mult mai uşor şi rapid inputurile necesare, cu termenele de plată de care au nevoie.

Tarfin vizează acoperirea la nivel naţional şi accelerarea digitalizării în sectorul agricol.

"Credem în puterea tehnologiei şi în valoarea adăugată pe care aceasta o poate aduce fermierilor şi distribuitorilor deopotrivă. Am ales să ne extindem în România deoarece conştientizăm potenţialul industriei locale şi capacitatea acesteia de dezvoltare. Intenţionăm să venim în ajutorul fermelor mici de familie, pentru a oferi un acces mai facil la finanţarea inputurilor", a declarat Mehmet Memecan, fondator şi CEO Tarfin.

Folosind modele proprii de evaluare a riscurilor agricole, bazate pe algoritmi de tip machine learning, Tarfin plănuieşte să faciliteze accesul fermierilor români la toate inputurile agricole necesare, la preţuri competitive, precum şi şansa de a plăti la recoltă.

Momentan, start-up-ul oferă servicii către distribuitori şi se concentrează pe încheierea de parteneriate locale pentru a facilita relaţia dintre distribuitori şi fermieri.

"Fermierii au un rol crucial pentru bunăstarea noastră. Din acest motiv, încă de la înfiinţare, ne concentrăm eforturile pentru sprijinirea operaţiunilor agricole şi eficientizarea acestor procese. În momentul de faţă, suntem în proces de autorizare de către Banca Naţională a României pentru a ne putea extinde serviciile atât spre finanţarea fermierilor, precum şi a distribuitorilor de inputuri agricole", a declarat Adina China-Birta, director general al Tarfin IFN România.

Compania Tarfin a fost fondată în 2017, în Turcia, cu scopul de a ajuta fermierii mici şi mijlocii să achiziţioneze într-un regim avantajos inputuri agricole precum îngrăşăminte, seminţe, furaje, produse pentru protecţia plantelor, utilaje şi echipamente agricole, materiale necesare pentru construcţie de sere, solarii şi irigaţii.

În prezent, Tarfin colaborează cu peste 1000 de distribuitori şi a finanţat inputuri agricole în valoare de 110 milioane de dolari, către 40.000 de fermieri.

"Ne bucurăm că am reuşit să atragem capitaluri de peste 14 milioane de dolari, aducând de partea noastră acţionari puternici din ecosistemul agricol şi fintech, precum Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures şi Elevator Ventures - Raiffeisen Bank International. Cu sprijinul acestora, am reuşit să ne extindem pe piaţa din România, ca un prim pas în eforturile noastre de extindere internaţională", a completat Mehmet Memecan.

Tarfin este o companie înfiinţată în 2017, în Turcia, de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul acţionarilor Syngenta, Yara Growth Ventures, Quona Capital, Collective Spark Fund şi Elevator Ventures - acţionarii internaţionali ai Raiffeisen Bank, start-up-ul agri fintech şi-a extins operaţiunile începând cu anul 2022 şi pe piaţa din România. Tarfin îşi propune să faciliteze accesul fermierilor la finanţări, într-un mod rapid şi convenabil, cu ajutorul tehnologiei şi a unei largi reţele de distribuitori.

Tarfin a fost premiat drept "Fintech-ul cu cea mai rapidă creştere a anului", de către Digital Money and Fintech Awards 2021 şi a obţinut primul loc în Competiţia Tehnologiei Financiare EFSE în anul 2016.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2899 / 8823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...