ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Țuca Zbârcea & Asociații, avocații WDP într-una din cele mai importante tranzacții ale anului în segmentul wholesale. Trei parteneri în echipa de proiect

02 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Echipa de proiect a fost coordonată de Răzvan Gheorghiu-Testa (Partener) și Dragoș Apostol (Partener), alături de Oana Ureche (Partener) și Veronica Aman (Managing Associate).

 
 
Expo Market Doraly, cel mai mare complex comercial en-gros, cash & carry și retail din România, a fost vândut către dezvoltatorul belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați.

Achiziția Expo Market Doraly, cel mai cunoscut brand în comerțul en-gros de pe plan local, marchează intrarea WDP pe segmentul de wholesale, tranzacția fiind finalizată cu suportul avocaților de la Țuca Zbârcea & Asociații.

WDP a achiziționat întreg pachetul de acțiuni al Expo Market Doraly de la ARA Europe și Gheorghe Iaciu, cel care a fondat complexul comercial în anii ‘90 și care va continua să administreze proiectul alături de echipa actuală de property management.  


Echipa Țuca Zbârcea & Asociații a acordat servicii de consultanță juridică cumpărătorului în toate etapele tranzacției, pornind de la procesul complex de due diligence (care a vizat o suprafață de aproximativ 110.000 mp, 37 de pavilioane și peste 400 de chiriași) și continuând cu asistența în procesul de negociere a documentelor tranzacției, respectiv finalizarea acesteia, inclusiv în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor suspensive și obținerea aprobărilor necesare din partea Consiliului Concurenței.

Echipa de proiect a fost coordonată de Răzvan Gheorghiu-Testa (Partener) și Dragoș Apostol (Partener), alături de Oana Ureche (Partener) și Veronica Aman (Managing Associate).

„Echipa noastră a fost implicată în fiecare etapă a procesului de achiziție, oferind suportul juridic necesar finalizării cu succes a unei tranzacții extrem de complexe raportat la profilul părților implicate și caracteristicile activului, cu siguranță una dintre tranzacțiile de referință din 2024. Ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm împreună cu echipa de profesioniști a WDP la achiziția primului proiect de tip wholesale al grupului și sper să avem ocazia de a le fi alături și în faza de operare a centrului comercial” , a declarat Dragoș Apostol, Partener și co-coordonatorul echipei de avocați Țuca Zbârcea & Asociații.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai mari societăți de avocatură independente din România, activând cu succes în toate domeniile dreptului afacerilor. De asemenea, este cea mai bine clasată firmă de avocatură din România în directorul juridic Legal 500 EMEA și, în general, este cotată în eșalonul superior al caselor de avocatură românești, fiind foarte apreciată deopotrivă de clienți și confrați pentru capacitatea de a oferi soluții inovatoare, cât și practice în domeniul juridic.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 33 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...