ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vrancart a investit 17 mil. E într-un proiect de reciclare a deşeurilor

11 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.

 
 
Grupul de firme Vrancart a realizat o investiţie greenfield în valoare de 17 milioane de euro într-un proiect de reciclare a deşeurilor, potrivit unui comunicat al grupului.

"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip "green field", în valoare totală de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.


Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

"Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităţilor guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanţare, au decis susţinerea acestui proiect 100% românesc. Investiţia Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart, şi va presupune o perioadă de implementare de doi ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi cea mai extinsă reţea de centre de colectare deşeuri din România (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. De asemenea, Vrancart Recycling va fi susţinută şi de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piaţă, Ecorep Group S.A.

Combinatul de celuloză şi hârtie (CCH) Vrancea a fost înfiinţat în 1977, însă dezvoltarea societăţii şi transformarea acesteia într-un grup de firme integrat în domeniul reciclării şi producţiei de hârtie şi carton a devenit o certitudine în ultimii 10 ani, când liniile de business tradiţionale au fost reorganizate şi noi arii de dezvoltare au fost abordate cu succes. Vrancart este o companie listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, iar din 1999 pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de către SIF Banat Crişana. În 2020, în acţionariatul grupului a intrat şi grupul de firme Dedeman, cu o participaţiune de 17%.

În prezent, Grupul operează trei divizii: Colectare şi reciclare deşeuri (peste 140.000 tone, în 2020), Producţie de hârtie pentru carton şi ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil şi Producţie hârtie igienico-sanitară, unde deţine singura maşină de producţie hârtie tissue din maculatură din România şi este în curs de punere în funcţiune a unei noi maşini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021). Compania deţine puncte de producţie în Adjud (Vrancea), Calimăneşti (Vâlcea), Braşov şi Ungheni (Mureş).

Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4753 / 8181
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...