ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali

18 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Summit-ul a reunit peste 100 de invitați speciali, printre care miniștri, secretari de stat, directori generali ai unor companii naționale de anvergură, directori generali ai unor direcții din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte instituții și autorități publice, investitori interesați să colaboreze cu sectorul public.

 
 
Miercuri, 27 martie, capitala României a găzduit a doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat - „Noua paradigmă privind proiectele de parteneriat public-privat”-, eveniment organizat de societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială.


Summit-ul  a reunit peste 100 de invitați speciali, printre care miniștri, secretari de stat, directori generali ai unor companii naționale de anvergură, directori generali ai unor direcții din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte instituții și autorități publice, investitori interesați să colaboreze cu sectorul public.

Consultanții din cadrul International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații, reprezentanții fondului de investiții în infrastructură Meridiam și oficialitățile prezente la Summit au abordat tematici legate de identificarea, evaluarea și pregătirea viitoarelor proiecte de parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii sociale (spitale, școli ș.a.) și al infrastructurii economice (transport rutier, căi ferate, infrastructură aeroportuară, infrastructură portuară, instalații și materiale ș.a.).

De asemenea, vorbitorii au prezentat cadrul legislativ actual, în speță reforma adusă legislației speciale prin adoptarea unor acte normative mult așteptate de sectorul privat pentru creșterea atractivității și a eficienței investițiilor publice, acte normative la care au contribuit decisiv avocații din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații și consultanții International Finance Corporation.

Lectorii primului panel - Sebastian-Ioan Burduja (Ministru, Ministerul Energiei), Ary Naïm (Acting Regional Director pentru Europa, IFC Europe), dr. Florentin Țuca (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații), prof. univ. dr. Alin-Marius Andrieș (Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor), Ștefan Nanu (Director General, Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică, Ministerul Finanțelor), dr. Mihai-Călin Precup (Președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanței Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Ruben Lațcău (Viceprimar, Primăria Timișoara) – moderat de Iuliana Leon (Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații) au subliniat potențialul țării noastre în ceea ce privește implementarea cu succes pe viitor a proiectelor de tip PPP, România parcurgând toți pașii pentru încurajarea investițiilor private în infrastructura-cheie prin intermediul PPP-urilor.

În continuare, lectorii celui de-al doilea panel – Iuliana Leon (Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații), Tudor Bonifate (Avocat al Țuca Zbârcea & Asociații), Dana Galben (Unitatea PPP) – moderat de Dana Galben, au punctat beneficiile aduse de schimbarea de mentalitate care a intervenit prin adoptarea modificărilor legislative aduse pregătirii documentațiilor tehnico-economice aferente proiectelor de parteneriat public-privat și implementării acestora.

De asemenea, Paul da Rita (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Nicola Saporiti (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Meryem Ragbaoui (Associate, fondul de investiții Meridiam), Murat Karaege (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe) au prezentat, în cadrul panelului moderat de Mehita Fanny (IFC Regional Manager pentru Europa, IFC Europe), elementele esențiale care au condus la structurarea cu succes a unor proiecte de parteneriat public-privat la nivel municipal în sectorul spitalelor publice, apei, deșeuri, aeroporturilor, căilor ferate și infrastructurii de metrou.
 

În final, lectorii panelului patru - Daniel Kockisch (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Mehita Fanny (IFC Regional Manager pentru Europa, IFC Europe), Venera Vlad (Director Asociat, Senior Banker, BERD România ) – moderat de Aknur Jumatova (IFC Investment Officer, IFC Europe), au trecut în revistă cerințele finanțatorilor în proiectele de parteneriate public-privat. Concluziile summit-ului au fost prezentate de Cristian Nacu (IFC Sr. Country Officer pentru România, IFC Europe).
 
Summit-ul PPP „Noua paradigmă privind proiectele de parteneriat public-privat”, organizat de Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială, a facilitat un schimb de informații eficient între reprezentanții sectorului public privind proiectele de succes de infrastructură socială și economică implementate până acum prin mecanismul contractelor publice, cu accent pe opțiunile disponibile pentru configurarea și replicarea unor astfel de proiecte în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4 / 247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...