![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Clasamentul celor mai bune universităţi din România. UBB, pe primul loc
18 Noiembrie 2019
MEDIAFAXRectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a subliniat că universitatea clujeană se află în al patrulea an consecutiv pe prima poziţie în ţară în metaranking.
Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar, fiind urmată de Universitatea Bucureşti şi de Universitatea Politehnica Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al UBB transmis, luni, clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale.
„UBB Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar 2019, fiind urmată de Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor”, se arată în comunicat.
Potrivit unui comunicat al UBB transmis, luni, clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale.
„UBB Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar 2019, fiind urmată de Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor”, se arată în comunicat.
Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a subliniat că universitatea clujeană se află în al patrulea an consecutiv pe prima poziţie în ţară în metaranking.
La rândul său, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice, Daniel David, a menţionat că, de la an la an, UBB şi-a crescut performanţa reflectată în rankingurile internaţionale ale universităţilor, lucru care atrage resurse academice/financiare, studenţi naţionali şi internaţionali, cadre didactice/de cercetare de prestigiu şi confirmă statutul de universitate internaţională de excelenţă în predare şi cercetare.
Metarankingul Universitar este un demers de clasificare a universităţilor româneşti demarat în anul 2016 de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin intermediul Grupului de Experţi la Nivel Înalt (High Level Experts Group) şi cu certificarea internaţională a metodologiei, fiind preluat ulterior şi realizat anual de Asociaţia Ad-Astra a Cercetătorilor Români.
Metarankingul combină principalele rankinguri internaţionale ale universităţilor recunoscute/identificate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.
Potrivit raportului aferent acestui an, scopul Metarankingului Universitar 2019 este să identifice care dintre cele 54 de universităţi publice şi 37 de universităţi private acreditate “au o minimă vizibilitate internaţională în rankingurile majore ale universităţilor, fiind prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză şi care este impactul lor relativ în aria academică internaţională (prin punctajul obţinut în metaranking)”.
„În condiţiile în care numărul universităţilor incluse anual în Metarankingul universitar a crescut de la 20 în anul 2016, la 23 în anul 2017, la 26 în anul 2018, ajungând la 30 în clasamentul dat publicităţii pe anul 2019, experţii au constatat şi creşterea impactului şi a vizibilităţii universităţilor româneşti în context internaţional”, se mai arată în comunicatul UBB Cluj-Napoca.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 128 / 145 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...