ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa Universităţii de Vest din Timişoara a câştigat Hexagonul Facultăţilor de Drept din România

18 Aprilie 2022   |   Agerpres

Ediţia din acest an a concursului a inclus trei probe ştiinţifice, respectiv Drept civil, Drept penal, Drept constituţional, şi a reunit 70 de studenţi şi profesori de la cele şapte facultăţi.

 
 
Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) a câştigat Hexagonul Facultăţilor de Drept din România, care s-a desfăşurat la Timişoara, în perioada 13-16 aprilie, acesta fiind cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului, din România.

Evenimentul este organizat anual între echipele facultăţilor de drept ale Universităţii din Bucureşti, Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, Universităţii din Craiova şi Universităţii de Vest din Timişoara, cu participarea ca invitat special a Universităţii de Stat din Moldova (Chişinău), a anunţat, luni, UVT, într-un comunicat remis spre publicare.


"Rezultatul obţinut de echipa Facultăţii de Drept a UVT, în ediţia 2022 a Hexagonului Facultăţilor de Drept din România, confirmă apartenenţa studenţilor Facultăţii de Drept la elita învăţământului superior juridic din România şi se adaugă performanţelor deosebite obţinute de echipele facultăţii noastre la concursurile internaţionale şi europene de drepturile omului, drept internaţional public şi dreptul Uniunii Europene", afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ediţia din acest an a concursului a inclus trei probe ştiinţifice, respectiv Drept civil, Drept penal, Drept constituţional, şi a reunit 70 de studenţi şi profesori de la cele şapte facultăţi.

Competiţia a fost câştigată de echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, care s-a situat pe locul I în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timişoara a obţinut locul I la proba de Drept civil, prin Anisia Coroamă şi Iulia Ungureanu, coordonate de asistent cercetător dr. Maximilian-Andrei Druţă şi doctorand Alexandra Bob, locul II la proba de Drept penal, prin Adrian Coşa şi Iasmina Drăguescu, coordonaţi de dr. Cristina Nicorici şi doctorand Ionela Bleahu şi locul II la proba de Drept constituţional, prin Dan Boişteanu şi Daniel Jivi, coordonaţi de lector universitar dr. Andreea Verteş-Olteanu.

Rezultatele obţinute de Facultatea de Drept din Timişoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la Hexagonul Facultăţilor de Drept, ocupând în clasamentul general al competiţiei locul II în 2013, locul II în 2015, locul III în 2016, locul III în 2017, locul II în 2018, locul I în 2019 şi locul III în 2021 (după reluarea concursului suspendat în 2020).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 25 / 125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
Stratulat Albulescu a asistat ELI Parks la închirierea către Sopsa a unei suprafețe de 6.400 m.p. în cadrul Eli Park 4
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați consultanți
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...