Start la înscrieri pentru Global Legal Hackathon 2020, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume
18 Februarie 2020
BizLawyerGLH România a câștigat finala de anul trecut de la New York prin echipa Legal Shapers
Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu si Asociatii, care organizează si în acest an editia românească a Global Legal Hackathon |
Au început înscrierile la Global Legal Hackathon (GLH) România, cel mai mare hackathon juridic din lume, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul se desfășoară simultan în perioada 6-8 martie 2020 în peste 40 de orașe din 25 de țări de pe tot globul. Pentru România, noutatea ediției este aceea că GLH se va desfășura atât în București, la Mindspace Pipera, cât și la Iași, la FabLab. Anul trecut, GLH România a câștigat marea finală de la New York prin echipa Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice pe care le poți întâmpina în timpul unei călătorii.
Global Legal Hackathon este locul unde developeri, avocați și profesioniști din domeniul juridic, UX designeri și business developeri, se întâlnesc pentru a găsi soluții tehnologice la probleme din domeniul juridic.
Global Legal Hackathon este locul unde developeri, avocați și profesioniști din domeniul juridic, UX designeri și business developeri, se întâlnesc pentru a găsi soluții tehnologice la probleme din domeniul juridic.
Timp de 54 de ore, cât durează GLH, participanții vor inova pentru a deservi servicii juridice din sectorul privat, precum și servicii juridice de interes public (spre exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.). Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website, unei platforme sau a unei aplicații mobile și pot avea un impact semnificativ în industria serviciilor juridice la nivel internațional.
Concurenții beneficiază de sprijinul și cunoștințele mentorilor, specialiști în domeniile legal tech și business, care le oferă sprijin participanților pe tot parcursul evenimentului. În final, soluțiile găsite vor fi prezentate de fiecare echipă în fața unui juriu format din antreprenori și profesioniști de calibru din IT, sistemul juridic și business.
„Provocarea participanților la ediția din acest an este, cu siguranță, una mult mai mare - după bucuria imensă de la ediția din 2019, când România a câștigat marele trofeu mondial la New York, cu proiectul LawrelAI (Law related Artificial Inteligence)“, a declarat Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu și Asociații, care organizează și în acest an ediția românească a Global Legal Hackathon. Pentru Iași, partenerul este Fab Lab Iași.
Înscrierile sunt gratuite și se pot face până la data de 4 martie 2020, ora 24:00, pe site-ul https://globallegalhackathon.ro/, atât în nume propriu cât și în numele echipei. Numărul de locuri este limitat. Mai multe informații despre GLH2020 în România puteți găsi pe site-ul competiției: www.globallegalhackathon.ro și pe paginile oficiale Global Legal Hackathon România de pe Facebook, LinkedIn, Twitter și Instagram.
Ediția din acest an își va îndrepta atenția, în mod special, către femeile care activează in domeniul legal-tech. Lor le este dedicată o secțiune specială, „GLH Inclusivity Challenge”. Mai multe detalii, aici: https://globallegalhackathon.com/inclusivity/.
Proiectele câștigătoare la București și la Iași vor intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și care poate oferi șansa accederii în finala competiției mondiale. Anul acesta, finala va avea loc la Londra, în data de 16 mai 2020. Finaliștii își vor susține proiectele în fața unora dintre cei mai mari experți în legal tech din lume. Anul trecut GLH România a câștigat finala de la New York prin echipa Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice care pot apărea în timpul unei călătorii.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 62 / 71 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...