
Acţionarii Electrica au aprobat un dividend brut pe acţiune în valoare de 0,7248 lei, pentru 2019
29 Aprilie 2020
AGERPRES”Monitorizăm în permanenţă contextul naţional şi internaţional, precum şi performanţa financiară şi lichiditatea companiilor din Grup pentru a limita orice riscuri potenţiale şi suntem pregătiţi să răspundem, în cel mai scurt timp, situaţiilor generate de evoluţia crizei", a declarat Corina Popescu, directorul general al companiei.
![]() |
Acţionarii Electrica au aprobat, în Adunarea Generală de miercuri, distribuirea unor dividende în sumă de 246,108 milioane lei, valoarea dividendului brut fiind de 0,7248 lei/acţiune, conform unui comunicat al companiei.
De asemenea, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli aferent exerciţiului financiar 2020 şi situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2019, atât la nivel consolidat, cât şi la nivel individual. A fost aprobată şi descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica pentru exerciţiul financiar 2019.
Totodată, a fost stabilită data de 9 iunie 2020 ca dată de înregistrare la care va avea loc identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele AGOA Electrica, inclusiv dreptul de a beneficia de dividende. Acţionarii au stabilit 5 iunie 2020 ca ex date, dată de la care instrumentele financiare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din AGOA Electrica.
De asemenea, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli aferent exerciţiului financiar 2020 şi situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2019, atât la nivel consolidat, cât şi la nivel individual. A fost aprobată şi descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica pentru exerciţiul financiar 2019.
Totodată, a fost stabilită data de 9 iunie 2020 ca dată de înregistrare la care va avea loc identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele AGOA Electrica, inclusiv dreptul de a beneficia de dividende. Acţionarii au stabilit 5 iunie 2020 ca ex date, dată de la care instrumentele financiare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din AGOA Electrica.
"În circumstanţele excepţionale create de pandemia Covid-19, continuăm să ne respectăm angajamentele atât faţă de clienţi, cât şi de acţionari. Propunerea de distribuire de dividende reflectă performanţele companiei în anul 2019 şi este în linie cu nivelul de randament al dividendului cu care i-am obişnuit pe acţionarii noştri.
Electrica rămâne una dintre companiile în care investitorii au în continuare încredere, în ciuda volatilităţii înregistrate de piaţa de capital. Chiar în această perioadă dificilă, am constatat consolidarea poziţiilor unor investitori instituţionali, care în mod tradiţional au o strategie de investire pe termen mediu şi lung, în linie cu strategia Grupului. Monitorizăm în permanenţă contextul naţional şi internaţional, precum şi performanţa financiară şi lichiditatea companiilor din Grup pentru a limita orice riscuri potenţiale şi suntem pregătiţi să răspundem, în cel mai scurt timp, situaţiilor generate de evoluţia crizei", a declarat Corina Popescu, directorul general al companiei.
Acţionarii Electrica au mai aprobat alegerea lui Iulian Cristian Bosoancă în calitate de nou membru al Consiliului de Administraţie pentru ocuparea poziţiei vacante, în urma renunţării la mandat a administratorului neindependent Niculae Havrileţ. Durata mandatului administratorului ales va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziţiei vacante, respectiv până la 27 aprilie 2022.
La şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Electrica au participat personal, prin reprezentant, sau au votat prin corespondenţă acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 31 martie 2020, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 82,01% din totalul drepturilor de vot şi de 80,38 % din capitalul social al societăţii.
Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 25 / 66 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...