ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Adrian Zuckerman: România are nevoie de un climat prietenos pentru investitori, să combată corupţia şi să valorifice resursele offshore

20 Iunie 2019   |   AGERPRES

Investitorii ''doresc un climat de afaceri care să permită afacerilor lor să contribuie la creşterea economică susţinută a României, să creeze locuri de muncă, să obţină profituri şi să-şi extindă companiile'', a explicat Adrian Zuckerman.

 
 
Adrian Zuckerman, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România, a fost audiat joi de Comitetul pentru relaţii externe din Senatul american. În alocuţiunea sa introductivă el şi-a prezentat biografia în care a evidenţiat originile sale româneşti şi a făcut o descriere a României, în care a amintit, printre altele, de rezervele de petrol şi gaze naturale descoperite în Marea Neagră. Totodată, el a menţionat că, în pofida progreselor realizate, România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, să creeze un climat de afaceri mai prietenos pentru investitori şi să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie.

''Călătoria mea începe cu oameni care sunt aici doar cu spiritul: iubiţii mei părinţi, Emil şi Aura. Fără curajul, înţelepciunea şi sacrificiul lor, eu nu aş fi fost aici. Amândoi erau adolescenţi la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La fel ca foarte mulţi dintre contemporanii lor, familiile lor au fost dislocate şi proprietăţile confiscate. În pofida tuturor obstacolelor şi în faţa antisemitismului persistent din regimul comunist postbelic, ei au urmat fiecare liceul şi şcoala medicală. Emil a devenit academician senior şi cercetător la Universitatea Bucureşti. El a dobândit aprecierea internaţională pentru cercetările sale despre epilepsie. Aura a efectuat cercetări în domeniul endocrinologiei'', a rememorat Zuckerman, enumerând mai departe dificultăţile şi lipsurile cu care s-a confruntat la începutul regimului comunist familia sa, care a emigrat din România când el avea vârsta de nouă ani.


''România s-a debarasat de sinistrul regim comunist în decembrie 1989, cu mai puţin de 30 de ani în urmă, o zi la care mereu am sperat, dar pe care niciodată nu am crezut că voi trăi să o văd'', aminteşte el, remarcând însă că ''totuşi, statul democratic român este încă în etapa copilăriei''.

Zuckerman subliniază contribuţia României în cadrul NATO şi parteneriatul strategic cu SUA, notând inclusiv eforturile ei de a-şi îndeplini ''angajamentul financiar faţă de NATO''. La capitolul economic a evocat creşterea economică din România, sporirea relaţiilor comerciale şi de investiţii cu SUA şi prezenţa a circa 500 de companii americane în România, el notând de asemenea că în urma ''explorărilor recente din Marea Neagră s-au descoperit rezerve offshore substanţiale de petrol şi gaze naturale, care au potenţialul de a consolida securitatea energetică a României''.

''Deşi s-au realizat multe în România, încă există loc pentru îmbunătăţiri'', a indicat Zuckerman, apreciind în continuare că ''pentru a continua incredibilele progrese făcute în ultimii 29 de ani, România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, să creeze un climat de afaceri mai prietenos pentru investiţii, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să-şi consolideze administraţia publică''.

Investitorii ''doresc un climat de afaceri care să permită afacerilor lor să contribuie la creşterea economică susţinută a României, să creeze locuri de muncă, să obţină profituri şi să-şi extindă companiile'', a explicat Adrian Zuckerman.

El a mai spus că, dacă va fi confirmat ambasador, va continua să sprijine eforturile de combatere a corupţiei. ''Combaterea corupţiei şi sprijinirea independenţei justiţiei sunt vitale pentru securitatea şi prosperitatea pe termen lung a regiunii, precum şi pentru buna aplicare a legii şi pentru cooperarea în domeniul securităţii care există între România şi SUA'', argumentează Zuckerman, care vorbeşte fluent şi limba română.

''Sunt multe de făcut pentru a consolida, sprijini şi încuraja instituţiile democratice. Pericolele unei Rusii agresive care încearcă să destabilizeze democraţiile în Europa, din interior şi din exterior, sunt substanţiale şi nu pot fi subestimate'', a atenţionat el la finalul discursului în faţa Comitetului pentru relaţii externe din Senatul american, declarându-se ''încrezător că cu leadership-ul american proactiv, cu asistenţa şi prietenia (SUA), România va face faţă acestor provocări şi va prospera''.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8997 / 9067
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații, în tranzacția prin care Grupul Lambert Dodard Chancereul intră în România prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni la Calibra M&D Impex din Hunedoara | Dragoș Iamandoiu, Partener coordonator al practicii de M&A, René Schöb și Elena Surdeanu (KPMG) au coordonat echipele implicate în proiect
Schoenherr a asistat Otokar la semnarea contractului de 1 miliard USD pentru livrarea de vehicule tactice blindate către armata română. Iustin Armașu (partener) a coordonat echipa implicată în proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...