ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ardeleanu (AVR): Sistemul RO e-Sigiliu va fi implementat cel mai devreme peste 6 luni

18 Ianuarie 2024   |   Agerpres

El a mai afirmat că în acest an se doreşte finalizarea activităţilor de modernizare a unor sisteme electronice, printre care sistemul naţional de import şi cel de export.

 
 
Sistemul RO e-Sigiliu va fi implementat cel mai devreme peste 6 luni pentru că este o întreagă procedură de achiziţie care trebuie îndeplinită, a declarat, joi, Claudiu Ardeleanu, director general, Autoritatea Vamală Română.
 
"RO e-Sigiliu a apărut dintr-o necesitate de combatere a evaziunii fiscale...El va fi implementat cel mai devreme peste 6 luni pentru că este o întreagă procedură de achiziţie care trebuie îndeplinită. El va fi utilizat în comun de către Vama Română, colegii mei de la Control, şi ANAF, prin colegii de la Antifraudă. Presupune aplicarea unui sigiliu electronic pe mijloacele de transport la intrarea în ţară şi ulterior el va fi scos de pe mijlocul de transport. Este o declaraţie pe care o dă şoferul pentru că presupune o garanţie ca să nu pierdem aceste sigilii. Dar aşa cum vă spuneam nu se va aplica pe orice transport. Numai pe transporturile care sunt considerate de risc. De altfel ar fi şi imposibil pentru că nu avem capacitatea administrativă să folosim pentru toate transporturile aşa ceva", a declarat Claudiu Ardeleanu, la Conferinţa Anuală de Fiscalitate 2024 organizată de EY.
 
El a mai afirmat că în acest an se doreşte finalizarea activităţilor de modernizare a unor sisteme electronice, printre care sistemul naţional de import şi cel de export.
 
Claudiu Ardeleanu a menţionat că se doreşte ca principalele beneficii ale sistemului naţional de import să fie implementate până pe data de 30 iunie 2024 în timp ce modernizarea sistemului naţional de export ar urma să fie implementată din 12 februarie 2024.
 
Potrivit Ordinului AVR/ANAF nr. 5 din 4 ianuarie 2024, pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea criteriilor de risc care stau la baza
analizei, aplicarea sigiliilor inteligente şi monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri - RO e-Sigiliu, precum şi a unor formulare, sistemul naţional RO e-Sigiliu este bazat pe utilizarea unei aplicaţii informatice şi a unor dispozitive inteligente care asigură autorităţilor competente accesul la informaţii privind localizarea mijloacelor de transport pe care sunt montate, în scopul urmăririi deplasării pe cale rutieră a bunurilor cu risc aflate sub supravegherea autorităţii vamale/fiscale.
 
e-Sigiliu este un dispozitiv inteligent care înregistrează şi transmite informaţii de stare şi poziţie către aplicaţia informatică în vederea urmăririi deplasării pe cale rutieră a bunurilor, utilizat independent sau alături de sigiliile vamale/fiscale aplicate de autoritatea vamală/fiscală pentru sigilarea compartimentului marfă încărcat cu bunuri cu risc, aflate sub supravegherea autorităţilor vamale/fiscale, care asigură funcţia de înregistrare.
 
Umătoarele informaţii sunt introduse în aplicaţia informatică şi sunt asociate cu e-Sigiliul aplicat: numărul de înmatriculare al mijlocului de transport, felul bunurilor - încadrare tarifară, cantitate, valoare, destinaţie, rută, operatori economici implicaţi, date de identificare ale şoferului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1048 / 9433
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...