ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucura-Oprescu: România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European

28 Noiembrie 2023   |   Agerpres

În viziunea reprezentantei României, investiţiile sociale bine fundamentate aduc creştere economică şi productivitate, contribuind la o viaţă mai bună pentru români şi la mărirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii.

 
 
Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune, însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul acestui sistem, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO).
 
În viziunea reprezentantei României, investiţiile sociale bine fundamentate aduc creştere economică şi productivitate, contribuind la o viaţă mai bună pentru români şi la mărirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii.
 
"Este nevoie însă de o definire mai clară a investiţiilor sociale, cu luarea în considerare a specificităţilor naţionale în procesul de evaluare a rezultatelor previzionate, precum şi standarde şi metodologii comune la nivelul Uniunii Europene. România implementează reformele şi investiţiile prevăzute în PNRR privind provocările privind problemele sociale şi de ocupare. Am demarat reforma sistemului de asistenţă socială pentru a reduce riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile şi pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale. Politicile implementate la nivel naţional trebuie să asigure accesul la programe de formare de lungă durată, suport pentru ocuparea forţei de muncă, integrarea persoanelor vulnerabile şi cu dizabilităţi pe piaţa muncii, dar şi asigurarea unor servicii de asistenţă adecvate de lungă durată pentru vârstnici şi persoanele cu dizabilităţi. În opinia noastră, Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune. Însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European. Considerăm că se impun analize privind toate implicaţiile posibile, în special cele legate de dificultăţi de ordin administrativ, dar şi de suprapunere cu instrumente de monitorizare şi raportare deja existente la nivelul UE şi la nivel naţional", a spus Bucura-Oprescu.
 
Ministrul român al Muncii şi Solidarităţii Sociale a participat, în perioada 27-28 noiembrie, la EPSCO - Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului, eveniment desfăşurat la Bruxelles, se menţionează pe pagina de Facebook a ministerului de resort.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 274 / 8485
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...