
Burduja: Valoarea contractelor semnate pentru construcţia de noi parcuri solare se ridică la 1 miliard de lei
16 Decembrie 2024
AgerpresContractele semnate vineri sunt aferente apelului finanţat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat vineri 55 de contracte de finanţare care vizează proiecte de construcţie a unor parcuri solare pentru primării şi instituţii publice, valoarea totală a acestora fiind de 120,9 milioane de lei, iar puterea instalată de 18,45 MW.
"Până acum, am semnat proiecte de peste 1 miliard de lei pentru primării şi instituţii publice, prin care acestea îşi vor construi parcuri solare şi vor reduce facturile la energie electrică. Doar astăzi am semnat cu 55 de primării şi instituţiile publice, susţinând comunităţile locale să reducă din costurile cu utilităţile, să-şi asigure consumul de energie pentru şcoli, creşe, policlinici sau iluminat public, iar banii economisiţi să se întoarcă în comunitate prin investiţii noi", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.
"Până acum, am semnat proiecte de peste 1 miliard de lei pentru primării şi instituţii publice, prin care acestea îşi vor construi parcuri solare şi vor reduce facturile la energie electrică. Doar astăzi am semnat cu 55 de primării şi instituţiile publice, susţinând comunităţile locale să reducă din costurile cu utilităţile, să-şi asigure consumul de energie pentru şcoli, creşe, policlinici sau iluminat public, iar banii economisiţi să se întoarcă în comunitate prin investiţii noi", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.
Contractele semnate vineri sunt aferente apelului finanţat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.
Burduja a precizat că numai pe acest apel au fost semnate 367 de contracte de finanţare pentru construcţia de noi parcuri solare.
"Deviza mandatul meu rămâne aceeaşi: investiţii, investiţii, investiţii. Până în prezent, pe acest apel am semnat 367 de contracte de finanţare pentru construcţia de noi parcuri solare. Beneficiarii direcţi sunt primăriile şi instituţiile publice, dar şi cetăţenii care vor avea un aer mai curat, o energie mai ieftină şi noi investiţii în comunităţile locale. Valoarea totală a contractelor semnate până astăzi se ridică la peste 1 miliard de lei, din care 938 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile din Fondul pentru Modernizare", a mai spus Sebastian Burduja.
Ministerul Energiei îşi reconfirmă angajamentul faţă de investiţiile în energie şi îndeplineşte astfel un obiectiv important pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei regenerabile în România. Numărul aplicanţilor în cadrul apelului este de aproximativ 1400 de instituţii publice, iar echipa ministerului energiei a reuşit să asigure, din Fondul pentru Modernizare, finanţarea pentru toate proiectele eligibile depuse. Principiul pentru evaluare şi contractare este "primul venit, primul servit" (FIFO), în funcţie de momentul depunerii cererii de finanţare de către fiecare aplicant în parte.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 296 / 9377 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii înseamnă provocare, determinare, perseverență și o mare dorință de echilibru între viața personală și cea profesională. Irina Corcoveanu, Partener WHSimion & Partners: ”Poate că femeile au nativ o înclinație mai mare către o abordare mai empatică și o diversitate de perspective, însă aceste calități le pot manifesta în egală măsură și bărbații avocați. Diferența ar putea să fie mai degrabă de la o persoană la alta, decât de la un gen la altul”
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la PNSA, firmă în care membrele echipei au un profil profesional bine conturat. Camelia Pătrașcu, Partener: ”Am ocazia de a profesa într-un mediu competitiv, alături de avocați de excepție. În fiecare zi descopăr ceva nou și apreciez deschiderea mea către învățare și inspirația pe care o găsesc în cei din jur”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...