Energia eoliană a acoperit zilele trecute 40% din consumul ţării
24 Noiembrie 2022
AgerpresAdrian Borotea, vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), a subliniat că investitorii au în continuare încredere în cadrul de reglementare din România, cu toate schimbările care au avut loc în ultima perioadă.
Energia eoliană a acoperit zilele trecute 40% din consumul ţării, iarna fiind o "perioadă fericită" din acest punct de vedere, a afirmat, joi, Adrian Borotea, vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), într-o conferinţă de specialitate.
"Avem nevoie de absolut toate capacităţile de producere a energiei electrice, nu numai în iarna aceasta, dar şi în perioada următoare - şi acest lucru trebuie păstrat până cel puţin atunci când vor intra în funcţiune noile investiţii. De mai bine de doi ani suntem o ţară net importatoare de energie electrică şi ne dorim cu toţii să avem siguranţa alimentării, atât în perioada de iarnă, cât şi în continuare. Din punct de vedere al energiei eoliene este o perioadă fericită. Iarna avem o producţie importantă de energie electrică. Chiar zilele trecute am acoperit 40% din consumul ţării", a menţionat Adrian Borotea, la conferinţa despre noile tehnologii, finanţări şi investiţii în sectorul energetic.
"Avem nevoie de absolut toate capacităţile de producere a energiei electrice, nu numai în iarna aceasta, dar şi în perioada următoare - şi acest lucru trebuie păstrat până cel puţin atunci când vor intra în funcţiune noile investiţii. De mai bine de doi ani suntem o ţară net importatoare de energie electrică şi ne dorim cu toţii să avem siguranţa alimentării, atât în perioada de iarnă, cât şi în continuare. Din punct de vedere al energiei eoliene este o perioadă fericită. Iarna avem o producţie importantă de energie electrică. Chiar zilele trecute am acoperit 40% din consumul ţării", a menţionat Adrian Borotea, la conferinţa despre noile tehnologii, finanţări şi investiţii în sectorul energetic.
El a subliniat că investitorii au în continuare încredere în cadrul de reglementare din România, cu toate schimbările care au avut loc în ultima perioadă.
"Aceste planuri sunt corelate şi cu fonduri europene care trebuie să fie alocate, urmează Fondul de Modernizare, băncile sunt deschise să finanţeze proiecte în energie. În ceea ce priveşte planurile din viitorul apropiat, primele capacităţi de producţie eoliană care au fost puse în funcţiune în 2008-2009-2010, deja îşi pun problema repowering-ului sau a prelungirii duratei de viaţă, lucru care se va întâmpla imediat după 2025", a adăugat Borotea.
În ceea ce priveşte importul de energie electrică, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nagy-Bege Zoltán, a subliniat că "aproape fără excepţie, în perioadele când importăm energie electrică, importăm energie pentru că energia importată este mai ieftină decât ceea ce am putea să producem".
"Toată lumea critică ba autoritatea, ba Ministerul Energiei, ba alte instituţii de ce avem noi import. În condiţiile în care România, în 2007, şi-a asumat apartenenţa la Uniunea Europeană după care pas cu pas ne-am cuplat atât fizic, prin reţele, cât şi comercial pieţele de energie electrică cu vecinii noştri, există o piaţă comună a Uniunii Europene - nu ne mai putem numi că suntem o piaţă izolată - aproape fără excepţie. În perioadele când importăm energie electrică, importăm energie pentru că energia importată este mai ieftină decât ceea ce am putea să producem. (...) Pe termen mediu şi lung, absolut se susţine această teză. (...) Poate să producă la capacitate maximă trei zile, 4.000 - 5.000 de MW în fiecare zi, după care stăm până în martie pentru că se termină rezervele de apă. Un management responsabil atât la centralele pe cărbune, cât şi la centralele electrice este absolut necesar pentru a judeca sectorul energetic, de a judeca deciziile luate şi în speţă importul", a atras atenţia acesta.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2486 / 9049 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Autonom Services a plasat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 30 mil. €. RTPR, consultanță juridică în proiect
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...