ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fuziunile transfrontaliere între bănci europene ar trebui să fie mai uşor de realizat (oficial BCE)

30 Mai 2024   |   Agerpres

Deşi Uniunea Europeană a centralizat reglementarea şi supervizarea bancară, pieţele bancare respectă în general regulile la nivel naţional.

 
 
Fuziunile transfrontaliere între băncile din Europa ar trebui să fie la fel de uşor de realizat ca şi fuziunile din interiorul fiecărei ţări europene, a afirmat Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters.

Deşi Uniunea Europeană a centralizat reglementarea şi supervizarea bancară, pieţele bancare respectă în general regulile la nivel naţional.

"Ar fi de de dorit, logic şi normal ca fuziunile transfrontaliere în cadrul uniunii monetare să fie la fel de simple şi accesibile ca o fuziune (în interiorul aceleiaşi ţări)", a declarat Villeroy, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei.

Acesta a adăugat că actualele reglementări permit consolidările dar unele reguli din ţara gazdă privind lichidităţile şi capitalul pentru subsidiare sunt uneori excesive.


Luna aceasta, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut un apel pentru o mai mare consolidare în sectorul bancar, chiar dacă aceasta ar însemna că Societe Generale va fi preluată de o altă mare bancă europeană. Comentariile lui Macron au îmbunătăţit cotaţia acţiunilor Societe Generale dar au fost criticate de principalul sindicat de la grupul bancar francez.

Ulterior, şeful SocGen, Slawomir Krupa, a declarat că este puţin probabil să se realizeze fuziuni transfrontaliere între bănci europene: "Astăzi, în Europa, aceste fuziuni sunt extrem de improbabile din mai multe motive, primul ţinând de reglementare: există nişte cerinţe semnificative de capital care sunt legate de mărimea instituţiilor bancare".

Slawomir Krupa nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Macron dar a adăugat că lipsa unei uniuni bancare europene, scoasă în evidenţă şi de actualele restricţii impuse pentru circulaţia transfrontalieră a lichidităţii, face astfel de fuziuni foarte dificile.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 341 / 9062
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...