ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Jianu (CNIPMMR): Antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri

26 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Membrii Biroului Permanent şi preşedinţii structurilor teritoriale şi sectoriale au abordat cele mai importante probleme care impactează activitatea IMM-urilor în momentul de faţă, printre care s-au regăsit: nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor, legislaţia neadaptată realităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi programele de susţinere a antreprenoriatului.

 
 
Antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri care să cuprindă diverse programe precum subvenţionarea motorinei pentru transportatori, susţinerea fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina şi lansarea finanţărilor naţionale pentru IMM-uri, a afirmat preşedintele Consiliul Naţional al IMM din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la prima şedinţă a Biroului Permanent al CNIPMMR din 2024, au fost invitaţi Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, alături de Robert-Marius Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului României.

"Salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi doresc să subliniez câteva aspecte importante pentru mediul de afaceri. La începutul lunii viitoare vom prezenta o analiză de impact asupra măsurilor fiscale şi de digitalizare la o lună de la intrarea în vigoare a acestora. De asemenea, antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri care să cuprindă diverse programe precum subvenţionarea motorinei pentru transportatori, susţinerea fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina şi lansarea finanţărilor naţionale pentru IMM-uri. Nu în ultimul rând, subliniez necesitatea modificării legii privind drepturile de autor în sensul simplificării şi clarificării modului în care diversele organisme de colectare a drepturilor de autor interacţionează cu antreprenorii.", a declarat Florin Jianu.


Membrii Biroului Permanent şi preşedinţii structurilor teritoriale şi sectoriale au abordat cele mai importante probleme care impactează activitatea IMM-urilor în momentul de faţă, printre care s-au regăsit: nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor, legislaţia neadaptată realităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi programele de susţinere a antreprenoriatului.

În cadrul intervenţiei sale, ministrul Radu Oprea a punctat următoarele: identificarea a două domenii în care astăzi schemele de ajutor de stat sunt în dinamică: Investalim şi Construct Plus. Astfel, se va pune accent pe industria de construcţii şi industria alimenatară în vederea dezvoltării acestor sectoare la nivelul economiei Romaniei.

Totodată, el a făcut referire şi la continuarea programului de sprijin pentru IMM-uri creat împreună cu CNIPMMR, Start up Nation, un program care a funcţionat şi care a avut rezultate notabile; la relansarea programului Femeia Antreprenor care facilitează mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora; adoptarea unor noi scheme de ajutor de stat în industria prelucrătoare, unde există un buget de 150 mil euro, dar şi pe partea de limitare a carbonului.

Potrivit sursei citate, CNIPMMR îşi exprimă susţinerea pentru continuarea şi dezvoltarea dialogului cu reprezentanţii sectorului public în vederea sprijinirii antreprenorilor cu privire la îmbunătăţirea situaţiei economice actuale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 399 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...