ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mesajul investitorilor străini către Guvern: Primul set de măsuri economice a fost un pas, trebuie folosite toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional

23 Martie 2020   |   BizLawyer

Aceştia încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială.

 
 
Primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut, susţin reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC), într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Potrivit acestora, planificarea continuităţii economice este importantă acum, deoarece acţionarii fac strategii şi sondează modalităţile de a continua operaţiunile pe durata pandemiei de coronavirus.

"Întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii, ale consumului şi credem în eficienţa măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înţelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil şi că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea. Panica se răspândeşte mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis şi onest cu omologii lor români, cu autorităţile şi cu toţi partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiţi şi dispuşi să aducem expertiza şi cunoştinţele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăşi problemele economice. Mulţi dintre membrii noştri au fost proactivi şi au oferit ajutor sistemului medical. Sistemul medical din România este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celălalt şi suntem egali în faţa adversităţii. Autorităţile, angajaţii şi clienţii noştri pot conta că fiecare membru FIC va face tot posibilul şi va sprijini în toate modurile depăşirea acestei perioade", precizează investitorii.


Aceştia încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială, şi să utilizeze toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional şi, dacă va fi nevoie, membrii FIC vor sprijini acest demers cu expertiza lor şi cu cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în economie.

"În aceste zile de criză globală, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră, mai mult ca niciodată, că interdependenţa noastră este crucială pentru bunăstarea comună", se mai menţionează în comunicat.

FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, care consideră că dialogul dintre factorii de decizie şi comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească.

"Protejarea celor 185.000 de angajaţi români din companiile FIC a fost prima noastră acţiune, primul nostru gând. Ne bazăm pe ei pentru că, împreună, realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României", mai afirmă investitorii străini.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8693 / 9134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...