Năsui: Lansăm memorandumul pentru debirocratizare
06 Septembrie 2021
AgerpresMinistrul Economiei mulţumeşte "în mod special secretarului de stat pe debirocratizare, Valentina Saygo, care s-a ocupat de acest memorandum şi care a avut nenumărate întâlniri cu mediul privat pe tema aceasta".
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui a anunţat luni că va fi lansat memorandumul pentru debirocratizare, document care detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat.
"Lansăm memorandumul pentru debirocratizare. Acest document (https://cutt.ly/Debiro) detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat. Reglementări adesea inutile, uitate în legislaţie de decenii, care supravieţuiesc doar pentru că apare câte un grup de interese care beneficiază de ele pe spatele contribuabililor. Am început să le eliminăm una câte una începând chiar de anul trecut. Am continuat acest efort în minister. Acest document prezintă şi următorii paşi", a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Economiei mulţumeşte "în mod special secretarului de stat pe debirocratizare, Valentina Saygo, care s-a ocupat de acest memorandum şi care a avut nenumărate întâlniri cu mediul privat pe tema aceasta".
Printre principalele măsuri menţionate de ministrul Economiei se află decontarea indemnizaţilor pentru concediu medical prin compensare cu CASS-ul de plată, "astfel încât să nu mai avem întârzierile imense la plată ale statului".
De asemenea, Claudiu Năsui a menţionat şi alte măsuri precum: eliminarea faimoasei 'analize de risc' prin care firmele sunt obligate, sub sancţiunea amenzii de 5.000 de lei, "să dea bani unei firme care să le zică faptul că trebuie să-şi pună gratii la geam".
Ministrul Economiei a mai precizat, printre măsuri, eliminarea obligaţiei de a tranzacţiona prin trezorerie cu instituţiile statului, eliminarea obligativităţii foii de parcurs pentru deductibilitatea combustibilului, eliminarea obligativităţii declarării posturilor vacante la ANOFM, eliminarea birocraţiei aferente reducerilor de preţuri.
Totodată, pe lista de măsuri principale au fost menţionate eliminarea obligaţiei de păstrare a contractelor de muncă la punctul de lucru, eliminarea sancţiunilor pentru lipsa Registrului Unic de Control şi eliminarea Registrului entităţilor/unităţilor de Cult care a birocratizat procesul de sponsorizare a ONG-urilor în mod inutil.
"Toate ONG-urile sunt deja înregistrate la Ministerul Justiţiei, în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Indiferent de conjunctura politică, sper ca România să meargă pe calea debirocratizării. Doar cu un mediu privat puternic şi dinamic vom reuşi să avem prosperitate, să trăim mai bine şi să oferim cea mai bună viaţă posibilă românilor. Trebuie doar să vrem să o facem", a mai scris ministrul Economiei.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5591 / 9195 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...