ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Popa (ANISP): O măsură care ar trebui luată în considerare este ca serviciile de telecomunicaţii să devină de utilitate publică

18 Septembrie 2024   |   Agerpres

În viziunea specialistului, faptul că România nu se mai află pe primele locuri în materie de acces la Internet survine şi pe fondul scăderii competiţiei şi a investiţiilor în domeniul telecom.

 
 
Măsura prin care serviciile de telecomunicaţii ar deveni de utilitate publică poate conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a reţelelor şi a investiţiilor în domeniu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Internet Service Providerilor (ANISP), Adrian Popa.

"O măsură care ar trebui luată în considerare este introducerea serviciilor de telecomunicaţii ca utilitate publică. Vorbesc aici despre infrastructura de telecomunicaţii. Acest lucru ar dezmembra maniera în care orice operator să poată să-şi construiască infrastructură. Operatorii de comunicaţii au multe bariere când îşi propun să dezvolte o reţea urmărind toate regulile impuse de autorităţi. Ca să obţii o autorizaţie pentru un proiect poate dura chiar şi un an de zile, chiar mai mult. Am un caz la Timişoara, unde de un an de zile nu obţin autorizaţie. Dacă infrastructura de telecomunicaţii ar deveni serviciu de utilitate publică, atunci dezvoltarea reţelelor s-ar face mult mai rapid şi operatorii ar investi în a-şi dezvolta reţele. Asta e o măsură complementară la ceea ce s-a spus la celelalte. Dacă vrem să avem servicii digitale, trebuie să creăm infrastructura. Cheia în aceste proiecte de digitalizare la instituţii publice, la companii este, de fapt, până la urmă, accesul la acel serviciu. Degeaba le creăm dacă le ţinem undeva, iar consumatorii nu au acces la ele", a spus Popa.


În viziunea specialistului, faptul că România nu se mai află pe primele locuri în materie de acces la Internet survine şi pe fondul scăderii competiţiei şi a investiţiilor în domeniul telecom.

"Accesul se face pe baza unei infrastructuri care trebuie dezvoltată şi trebuie creată într-un model echitabil, astfel încât să păstrăm acest cadru competiţional. În zona de telecomunicaţii România a căzut în raportul de acces la internet, iar asta se întâmplă şi din cauza faptului că a scăzut competiţia şi investiţiile nu mai sunt la fel. Să nu uităm de unde s-a plecat. Cred că sunt mai mult de 20 de ani de când s-a liberalizat piaţa de telecomunicaţii din România. A fost o competiţie acerbă care a dus la scăderea preţurilor, la investiţii", a subliniat şeful ANSP.

Reprezentanţi ai unor instituţii şi asociaţii de profil au participat, miercuri, la evenimentul de specialitate "Internet.ro încotro în vremuri AI?", organizat de Digital Transformation Council.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8885
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...