ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preşedintele Consiliului Concurenţei: Anul acesta finalizăm investigaţia deschisă pe industria lemnului;suspectăm înţelegeri la licitaţiile Romsilva

18 Februarie 2020   |   AGERPRES

Potrivit şefului autorităţii de concurenţă, pe zona ajutoarelor de stat, este nevoie de o reglare între modul în care statul subvenţionează mai mult companiile de stat cu pierderi decât firmele private.

 
 
Anul acesta vom finaliza investigaţia deschisă pe industria lemnului, unde suspectăm înţelegeri la licitaţiile organizate de Romsilva, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la un eveniment de specialitate.

"Mergând spre lucrurile de anul acesta, avem investigaţii mari care se termină. Cea mai mare este pe industria lemnului. Suspectăm înţelegeri la licitaţiile organizate de Romsilva. Avem cazuri importante pe piaţa de asigurări şi legate de schimbul de informaţii în interiorul asociaţiilor, deci de modul în care comportă companiile în interiorul asociaţiilor. Anul acesta, vom termina un alt caz pe piaţa de leasing în care analizăm comportamente în interiorul asociaţiilor. Prin aceste cazuri, vom da nişte mesaje către piaţă despre cum trebuie să fie comportamentul corect în interiorul asociaţiilor. Anumite comportamente, anumite schimburi de informaţii sunt ilegale. Aş vrea să conturăm ce au voie să facă companiile în asociaţii şi ce nu au voie", a spus Chiriţoiu.


Potrivit şefului autorităţii de concurenţă, pe zona ajutoarelor de stat, este nevoie de o reglare între modul în care statul subvenţionează mai mult companiile de stat cu pierderi decât firmele private.

"Anul acesta, pe zona ajutoarelor de stat, se vor întâmpla procese importante. Legislaţia pe ajutor de stat e o problemă-pârghie prin care putem sprijini restructurarea companiilor, în special prin ajutor de stat. Statul român nu dă ajutoare atât de multe firmelor private cât subvenţionează direct sau indirect funcţionarea unor companii de stat care sunt în pierdere de mulţi ani. Dacă nu reuşim să reglăm asta, nu vom reuşi în 2020 să scăpăm de pierderile din zona de transporturi şi de energie, cele două mari sectoare rămase în gestiunea statului şi unde avem companii cu pierderi. Vom pune economia românească şi bugetul statului pe un fundament mai solid. Companiile de stat aflate în restructurare au raportat pierederi de peste două miliarde de euro. Complexul Energetic Hunedoara pierderi de peste un miliard de euro, TAROM şi CFR Marfă pierderi cumulate de un miliard de euro. În acest an, terminăm procesul la Compania Naţională a Uraniului şi începem procesul la TAROM şi CFR Marfă. Sunt ultimele bastioane ale economiei de stat şi e important să le ajutăm să funcţioneze cel puţin în echilibru, aşa cum am reuşit la un nivel la Oltchim", a afirmat oficialul.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8597 / 8928
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...