
Reff (Deloitte): Vedem foarte mult interes din partea investitorilor în anumite zone de servicii, precum cele financiare
31 Martie 2025
AgerpresÎn opinia sa, există mult potenţial în domeniul serviciilor, inclusiv al celor neglijate până acum de stat.
Investitorii sunt interesaţi de anumite zone de servicii, precum cele financiare, în condiţiile în care nivelul de intermediere financiară este încă relativ mic în România, susţine Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte.
"Vedem foarte mult interes din partea investitorilor în anumite zone de servicii, precum cele financiare. Există încă un nivel de intermediere financiar relativ mic - şi aţi văzut că, de fiecare dată, când s-a discutat despre o tranzacţie cu o bancă suficient de mare, exista foarte mult interes, inclusiv de la actori noi. Sunt încă multe lucruri de făcut în zona aceasta de intermediere financiară, de asigurări, de produse de economisire, investiţii - şi aşa mai departe", a menţionat Alexandru Reff, la "Conferinţa ZF TOP 1.000 cele mai mari companii: o mie de motive de încredere în România".
"Vedem foarte mult interes din partea investitorilor în anumite zone de servicii, precum cele financiare. Există încă un nivel de intermediere financiar relativ mic - şi aţi văzut că, de fiecare dată, când s-a discutat despre o tranzacţie cu o bancă suficient de mare, exista foarte mult interes, inclusiv de la actori noi. Sunt încă multe lucruri de făcut în zona aceasta de intermediere financiară, de asigurări, de produse de economisire, investiţii - şi aşa mai departe", a menţionat Alexandru Reff, la "Conferinţa ZF TOP 1.000 cele mai mari companii: o mie de motive de încredere în România".
În opinia sa, există mult potenţial în domeniul serviciilor, inclusiv al celor neglijate până acum de stat.
"În general, există mult potenţial în domeniul serviciilor, inclusiv al celor neglijate până acum de stat. Vedem investiţii în educaţie, în sănătate. Comerţul atrage foarte mult interes, este încă potenţial în evoluţia comerţului modern, faţă de cel tradiţional. Puterea de cumpărare creşte şi probabil că se va consolida în consecinţă - am văzut investiţii, noi achiziţii foarte importante. Urmează, să sperăm, reconstrucţia Ucrainei. În ceea ce priveşte logistica, suntem foarte bine poziţionaţi, probabil că în zona aceasta de construcţii, de logistică, se întâmplă multe. Oricum, e nevoie de logistică şi pentru expansiunea comerţului - şi pentru expansiunea online-ului, care încă are o pondere relativ mică. (...) În agricultură avem un potenţial foarte mare care este dat de dimensiunea terenurilor, calitatea solurilor şi disponibilitatea apei, chiar dacă încă nu avem infrastructură de irigaţii", a adăugat Alexandru Reff.
Totodată, el a subliniat că este nevoie de o mobilizare a resurselor de către stat în diferite zone, precum construcţie, infrastructură, precum cea de transport, de distribuţie de energie, dar şi în "infrastructura de sănătate".
Reprezentantul Deloitte susţine că este nevoie de stabilitate în zona bugetară, pentru că "de aici decurge şi predictibilitatea politicilor fiscale".
"Uitaţi-vă ce se întâmplă pe fond de derapaje bugetare şi ce ne aşteptăm cu toţii să se întâmple în continuare, în scopul unei ajustări fiscale necesare, de neevitat, pentru stabilitatea cursului, pentru menţinere sub control a costurilor de finanţare. Dacă suveranul se împrumută atât de scump cum o face astăzi, evident că asta creşte costurile de finanţare ale întregii economii. Avem nevoie de un stat care să nu încurce şi să asigure acele zone cadru de desfăşurare a jocului în economie şi de infrastructură necesare, iar în zona de strategie ar fi grozav dacă statul ar putea să ajute prin încurajarea anumitor industrii, inclusiv prin subvenţionarea anumitor investiţii, lucru care se întâmplă foarte agresiv în restul lumii, mai ales acolo unde este spaţiul bugetar mai mare", a mai spus Alexandru Reff.
În opinia sa, statul ar trebui să creeze nişte ecosisteme care să încurajeze inovaţia, "lucru care e destul de greu de realizat fără sprijin public", şi să încurajeze - prin anumite reglementări sau doar prin relaxarea unor reglementări şi prin forme de facilităţi - anumite domenii, mai ales cele producătoare de valoare adăugată mai mare, cele în zona inovaţiei, a cercetării, a dezvoltării.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 73 / 9440 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...