Tăriceanu: Învăţământul preuniversitar trebuie reluat în toamnă; mediile - încheiate pe baza notelor de până acum
27 Aprilie 2020
AGERPRESEl consideră că perioada vacanţei mari trebuie folosită de Ministerul Educaţiei şi şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă şi pentru recuperarea materiei din acest an.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune reluarea cursurilor în toamnă pentru învăţământul preuniversitar, încheierea situaţiei şcolare pe baza notelor de până acum, iar Evaluarea naţională din clasa a VIII-a şi Bacalaureatul să fie finalizate în baza mediilor din anii precedenţi.
"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza. (...) Dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.
"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza. (...) Dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.
El consideră că perioada vacanţei mari trebuie folosită de Ministerul Educaţiei şi şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă şi pentru recuperarea materiei din acest an.
"Cred că în acest an şcolar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum. Cred, de asemenea, că Bacalaureatul şi Evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a trebuie finalizate tot în baza mediilor din anii precedenţi. Dacă Franţa, ţara care a inventat Bacalaureatul, propune soluţia asta, nu văd de ce nu am lua-o şi noi în calcul. Vacanţa cea mai mare care a existat vreodată trebuie folosită de minister şi de şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă. Asta înseamnă mai puţini elevi în clase, orar decalat, programa şcolară modificată în asemenea fel încât să se poată recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măşti de protecţie, protocoale de dezinfecţie periodică în sălile de clasă şi mijloacele de transport, decizie cu privire la Programul 'Cornul şi laptele', sistem de testare periodică a cadrelor didactice (...) Chiar credeţi că actualii guvernanţi, care nu au văzut coronavirusul nici când în Italia mureau sute de oameni pe zi, pot organiza aşa ceva în 2-3 săptămâni?", a adăugat Tăriceanu.
Liderul ALDE mai propune ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă decalat pentru ciclurile de învăţământ.
"Cred că merită să discutam despre posibilitatea ca anul şcolar să nu mai înceapă în aceeaşi zi pentru toţi. (...) Cred că cele trei cicluri şcolare (primar, gimnazial şi liceal) trebuie să înceapă cu o diferenţă de una sau două săptămâni între ele. Nu vreau să mă pronunţ care primul şi care ultimul. Motivul nu este doar cel al limitării aglomeraţiei în şcoli, ci mai mult pentru evitarea aglomeraţiei în concedii, pe plajă sau la munte. (...) Acest an nu este un an pierdut. Viaţa ne trece printr-o încercare din care putem să învăţăm mai multe decât din orice carte. Haideţi să nu ne panicăm. Să învăţăm să convieţuim cu virusul până când un vaccin va fi disponibil. Aşa că, haideţi să dezbatem ce e de făcut. Să nu mai lăsam decizii atât de importante doar pe mâna celor din cauza cărora suntem azi aici", a mai transmis Călin Popescu-Tăriceanu.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 8600 / 9177 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...