
Tăriceanu: Învăţământul preuniversitar trebuie reluat în toamnă; mediile - încheiate pe baza notelor de până acum
27 Aprilie 2020
AGERPRESEl consideră că perioada vacanţei mari trebuie folosită de Ministerul Educaţiei şi şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă şi pentru recuperarea materiei din acest an.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune reluarea cursurilor în toamnă pentru învăţământul preuniversitar, încheierea situaţiei şcolare pe baza notelor de până acum, iar Evaluarea naţională din clasa a VIII-a şi Bacalaureatul să fie finalizate în baza mediilor din anii precedenţi.
"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza. (...) Dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.
"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza. (...) Dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.
El consideră că perioada vacanţei mari trebuie folosită de Ministerul Educaţiei şi şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă şi pentru recuperarea materiei din acest an.
"Cred că în acest an şcolar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum. Cred, de asemenea, că Bacalaureatul şi Evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a trebuie finalizate tot în baza mediilor din anii precedenţi. Dacă Franţa, ţara care a inventat Bacalaureatul, propune soluţia asta, nu văd de ce nu am lua-o şi noi în calcul. Vacanţa cea mai mare care a existat vreodată trebuie folosită de minister şi de şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă. Asta înseamnă mai puţini elevi în clase, orar decalat, programa şcolară modificată în asemenea fel încât să se poată recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măşti de protecţie, protocoale de dezinfecţie periodică în sălile de clasă şi mijloacele de transport, decizie cu privire la Programul 'Cornul şi laptele', sistem de testare periodică a cadrelor didactice (...) Chiar credeţi că actualii guvernanţi, care nu au văzut coronavirusul nici când în Italia mureau sute de oameni pe zi, pot organiza aşa ceva în 2-3 săptămâni?", a adăugat Tăriceanu.
Liderul ALDE mai propune ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă decalat pentru ciclurile de învăţământ.
"Cred că merită să discutam despre posibilitatea ca anul şcolar să nu mai înceapă în aceeaşi zi pentru toţi. (...) Cred că cele trei cicluri şcolare (primar, gimnazial şi liceal) trebuie să înceapă cu o diferenţă de una sau două săptămâni între ele. Nu vreau să mă pronunţ care primul şi care ultimul. Motivul nu este doar cel al limitării aglomeraţiei în şcoli, ci mai mult pentru evitarea aglomeraţiei în concedii, pe plajă sau la munte. (...) Acest an nu este un an pierdut. Viaţa ne trece printr-o încercare din care putem să învăţăm mai multe decât din orice carte. Haideţi să nu ne panicăm. Să învăţăm să convieţuim cu virusul până când un vaccin va fi disponibil. Aşa că, haideţi să dezbatem ce e de făcut. Să nu mai lăsam decizii atât de importante doar pe mâna celor din cauza cărora suntem azi aici", a mai transmis Călin Popescu-Tăriceanu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8856 / 9433 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...