ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VIDEO | Iohannis: Nu se redeschid şcolile, universităţile; anul şcolar se încheie pe 12 iunie

27 Aprilie 2020   |   BizLawyer

Preşedintele a subliniat că prin păstrarea învăţământului de la distanţă vom „evita riscuri majore”.

 
 
  • BizLawyer TV
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ.

"S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie.


Preşedintele a subliniat că prin păstrarea învăţământului de la distanţă vom „evita riscuri majore”.


"Până în 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepţionale, se mai poate face o evaluare suplimentară", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a indicat că şcolile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an şcolar.

Şeful statului a precizat faptul că elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, normele de distanţare socială vor putea fi respectate, doar dacă vor fi maximum zece în sală.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că în cazul în care şcolile s-ar fi redeschis, nu s-ar fi putut respecta distanţarea socială, chiar dacă elevii ar fi mers în ture.

În această şedinţă au fost evaluate mai multe situaţii cu privire la şcoli, în contextul în care epidemia de coronavirus nu s-a terminat.

"Aud de la mulţi că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă şi că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate, nu este aşa! Am avut în statisticile de ieri peste 400 de noi cazuri de persoane infectate, avem astăzi peste 300. Nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau o încetinire, din păcate, a acestei epidemii. Trebuie să ţinem cont de câteva lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica, din punctul nostru de vedere - şi toţi care am fost la discuţie am fost de acord -, două riscuri mari: există riscul major ca elevii să ducă boala la şcoală şi există un risc semnificativ să ducă boala de la şcoală acasă. Pe de altă parte, am dorit să ştim şi ce fac alte ţări. Am constatat că deja sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile, sunt câteva ţări unde situaţia este în evaluare. Am dorit şi să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis şcolile. Avem un exemplu din Franţa, unde într-o provincie s-a deschis experimental şcoala şi experimentul nu a decurs foarte bine. După puţine zile, zeci de elevi au fost testaţi pozitiv şi mai mulţi dascăli au ajuns în câteva zile la terapie intensivă. Lucrurile nu sunt absolut deloc simple", a subliniat Iohannis. 

Persoanele de peste 65 de ani pot, de luni, să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 - 11,00 şi 19,00 - 22,00, a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

"Am mai luat o decizie. Se referă la persoanele de peste 65 de ani care, în momentul de faţă, conform unei ordonanţe militare, pot ieşi la anumite ore, între 11,00 şi 13,00. Având în vedere că vremea se încălzeşte, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanţă militară, se va schimba acest interval. Deci persoanele de peste 65 de ani vor avea la dispoziţie două intervale zilnice: dimineaţa, de la 7,00 până la ora 11,00, şi seara, de la ora 19,00 până la ora 22,00, când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului", a afirmat preşedintele Iohannis.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8073 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...