![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Zoltan Nagy-Bege (ANRE): Prima grijă a oricărui furnizor va fi să nu piardă clienţi; la majoritatea, preţurile nu vor creşte
02 Iunie 2020
AGERPRESEste pentru prima dată când preţurile la consumatorii casnici nu vor mai fi reglementate de ANRE, nici la nivelul achiziţiei de gaze de către furnizori şi nici la nivelul preţului final.
Prima grijă a oricărui furnizor de gaze începând cu 1 iulie, data la care se va liberaliza piaţa pentru clienţii casnici, va fi să nu piardă clienţi şi pornind de la acest interes probabil că într-o primă fază la majoritatea furnizorilor preţurile nu vor creşte, a declarat marţi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, într-o conferinţă de specialitate.
"Într-o primă fază eu mă aştept la o activitate din partea furnizorilor care se va concentra pe păstrarea clienţilor pe care îi au. Cred că asta va fi prima grijă a oricărui furnizor să nu piardă clienţi şi pornind de la acest interes probabil că într-o primă fază la majoritatea furnizorilor preţurile nu vor creşte. Nu mă aştept la o scădere senzaţională a preţurilor la 1 iulie, dar sper ca în câteva luni, poate în cursul anului 2021 deja să fie o concurenţă mai intensă în domeniul gazelor şi pentru consumatorii casnici", a spus Zoltan Nagy-Bege, în cadrul videoconferinţei 'Energie la tine acasă'.
"Într-o primă fază eu mă aştept la o activitate din partea furnizorilor care se va concentra pe păstrarea clienţilor pe care îi au. Cred că asta va fi prima grijă a oricărui furnizor să nu piardă clienţi şi pornind de la acest interes probabil că într-o primă fază la majoritatea furnizorilor preţurile nu vor creşte. Nu mă aştept la o scădere senzaţională a preţurilor la 1 iulie, dar sper ca în câteva luni, poate în cursul anului 2021 deja să fie o concurenţă mai intensă în domeniul gazelor şi pentru consumatorii casnici", a spus Zoltan Nagy-Bege, în cadrul videoconferinţei 'Energie la tine acasă'.
El a menţionat că data de 1 iulie este un moment istoric din punct de vedere al furnizării de gaze naturale pentru clienţii casnici. Este pentru prima dată când preţurile la consumatorii casnici nu vor mai fi reglementate de ANRE, nici la nivelul achiziţiei de gaze de către furnizori şi nici la nivelul preţului final. Rămân, în schimb, reglementate componentele de tarife de reţea de transport şi de distribuţie, respectiv de înmagazinare.
"În ultima vreme aud din ce în ce mai multe păreri despre cât de prielnic este momentul în care se întâmplă această liberalizare a gazelor naturale. De altfel, la 1 ianuarie 2021 se va întâmpla exact acelaşi lucru şi la energia electrică aşa că pentru noi, Autoritatea, acest exerciţiu în domeniul gazelor cu siguranţă ne va folosi ca experienţă ca să pregătim poate mai bine liberalizarea la energie electrică de la 1 ianuarie 2021", a spus Zoltan Nagy-Bege.
El a precizat că din punct de vedere al consumatorului casnic este un moment cât se poate de prielnic pentru că atât la energia electrică cât la gaze naturale asistăm la preţuri pe care "nu le-am mai văzut pe piaţa din România de ani de zile, iar pentru consumatori asta contează cel mai mult".
De asemenea, Zoltan Nagy-Bege a afirmat că liberalizarea se suprapune cu criza adusă de coronavirus care, pe lângă faptul că a redus considerabil consumul, a redus şi capacitatea de plată a unor categorii de clienţi. Prin anumite legi, unii consumatori au fost exoneraţi de la obligaţia de achitare a facturilor. Din aceste motive încasările furnizorilor au avut de suferit şi le va reduce capacitatea de a concura pe piaţa liberalizată.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8447 / 9176 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...