ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ASFOR: Proiectul Sintetic, ce vizează dezvoltarea unei platforme digitale pentru trasabilitatea lemnului, încărcat în serviciul Cordis al CE

30 Octombrie 2023   |   AGERPRES

CORDIS conţine un depozit public cu toate informaţiile despre aceste proiecte, iar încărcarea proiectelor pe această platformă legitimează validitatea acestora şi, totodată, oferă acces deschis tuturor celor care vor să se informeze despre starea proiectelor.

 
 
Proiectul Sintetic, prin care se urmăreşte dezvoltarea şi implementarea unei platforme digitale pentru trasabilitatea lemnului, a fost încărcat în CORDIS (Serviciul Comunitar de Informare pentru Cercetare şi Dezvoltare), un instrument dezvoltat de Comisia Europeană (CE), se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), partener al acestui program.

Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei de profil, transmis luni AGERPRES, CORDIS conţine un depozit public cu toate informaţiile despre aceste proiecte, iar încărcarea proiectelor pe această platformă legitimează validitatea acestora şi, totodată, oferă acces deschis tuturor celor care vor să se informeze despre starea proiectelor. De asemenea, pe platforma online pot fi găsite fişe informative despre proiecte, participanţi, rapoarte, rezultate şi linkuri către publicaţii.


În plus, prin proiectul Sintetic se urmăreşte dezvoltarea şi implementarea unei platforme digitale care poate oferi o schemă cuprinzătoare de gestionare a datelor pentru întregul lanţ valoric al pădurii şi lemnului. Practic, un nou sistem de trasabilitate a produselor din lemn care va permite clienţilor să le urmărească până la nivel de arbori ai pădurii din care au fost recoltaţi.

Pe lângă acest obiectiv principal, proiectul mai urmăreşte: creşterea valorificării sortimentelor de cherestea; creşterea eficienţei lanţului de aprovizionare cu lemn; oferirea unui avantaj competitiv mai mare industriei forestiere din UE; creşterea suprafeţei împădurite din UE aflată în management activ (agregarea proprietăţilor fragmentate de 12.000 de hectare); creşterea atât a valorii lemnului, cât şi a rezilienţei şi a serviciilor ecosistemice oferite; combaterea exploatării forestiere ilegale şi a comerţului cu lemn aferent; utilizarea omogenă şi pe scară largă a tehnologiei informaţiei în sectorul forestier.

"Concret, o dată cu implementarea Sintetic, fiecare articol din lemn va fi individualizat şi va avea ataşat un ID unic care, la rândul său, va fi transmis digital la o bază de date centrală. Acest lucru va permite urmărirea fiecărui element pe măsură ce se deplasează de-a lungul lanţului valoric. Tehnologia va mai permite măsurarea randamentului şi a producţiei. În sistem vor fi incluse date istorice despre climă, tratamente silvice şi descriptori specifici microclimatelor forestiere. Sintetic va integra cinci tehnologii de urmărire separate: identificarea prin radiofrecvenţă, care va permite etichetarea arborilor pe picior, precum şi a lemnului rotund, un cod imprimat direct pe lemn cu ajutorul unui ciocan, un scaner la fabrica de cherestea, scanere cu vedere optică (amprentare) şi, în final, după producţie, un cod de bare/QR care va permite identificarea traseului lemnului în procesul de vânzare cu amănuntul", se arată în comunicatul ASFOR.

Proiectul este coordonat de Centrul de Ştiinţă şi Tehnologie Forestieră din Catalonia (CTFC) şi reuneşte 21 de parteneri din întreaga Uniune Europeană.

Din România participă Universitatea Transilvania din Braşov, Silvador Company SRL şi ASFOR, iar fezabilitatea sistemelor va fi demonstrată în opt locuri din Finlanda (2), România (2), Suedia, Franţa, Spania şi Italia. Proiectul a demarat la data de 1 iunie 2023 şi se va încheia pe 31 mai 2027.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 598 / 5443
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat acționarii Lensa la atragerea unei investiții de la OH Holding Limited. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
PNSA, alături de un sindicat de bănci românești și internaționale cu privire la acordarea unei facilități de credit în valoare de aproximativ 173 milioane de dolari firmei Black Sea Oil & Gas. Ce avocați au fost implicați în finanțare
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Schoenherr, alături de M Core în achiziția Focșani Shopping Centre de la KBC Bank. Markus Piuk (partner) a coordonat echipa
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
Cariere în Drept | De vorbă cu Andra Mălina Stroe, șefă de promoție a generației care și-a finalizat studiile în 2022, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dacă te-ai ridicat la înălțimea sarcinilor în timpul facultății, este imposibil să nu reușești în a avea o carieră de succes. Înveți de la cei mai buni și ești coleg cu cei mai buni”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...