ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ASFOR: Proiectul Sintetic, ce vizează dezvoltarea unei platforme digitale pentru trasabilitatea lemnului, încărcat în serviciul Cordis al CE

30 Octombrie 2023   |   AGERPRES

CORDIS conţine un depozit public cu toate informaţiile despre aceste proiecte, iar încărcarea proiectelor pe această platformă legitimează validitatea acestora şi, totodată, oferă acces deschis tuturor celor care vor să se informeze despre starea proiectelor.

 
 
Proiectul Sintetic, prin care se urmăreşte dezvoltarea şi implementarea unei platforme digitale pentru trasabilitatea lemnului, a fost încărcat în CORDIS (Serviciul Comunitar de Informare pentru Cercetare şi Dezvoltare), un instrument dezvoltat de Comisia Europeană (CE), se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), partener al acestui program.

Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei de profil, transmis luni AGERPRES, CORDIS conţine un depozit public cu toate informaţiile despre aceste proiecte, iar încărcarea proiectelor pe această platformă legitimează validitatea acestora şi, totodată, oferă acces deschis tuturor celor care vor să se informeze despre starea proiectelor. De asemenea, pe platforma online pot fi găsite fişe informative despre proiecte, participanţi, rapoarte, rezultate şi linkuri către publicaţii.


În plus, prin proiectul Sintetic se urmăreşte dezvoltarea şi implementarea unei platforme digitale care poate oferi o schemă cuprinzătoare de gestionare a datelor pentru întregul lanţ valoric al pădurii şi lemnului. Practic, un nou sistem de trasabilitate a produselor din lemn care va permite clienţilor să le urmărească până la nivel de arbori ai pădurii din care au fost recoltaţi.

Pe lângă acest obiectiv principal, proiectul mai urmăreşte: creşterea valorificării sortimentelor de cherestea; creşterea eficienţei lanţului de aprovizionare cu lemn; oferirea unui avantaj competitiv mai mare industriei forestiere din UE; creşterea suprafeţei împădurite din UE aflată în management activ (agregarea proprietăţilor fragmentate de 12.000 de hectare); creşterea atât a valorii lemnului, cât şi a rezilienţei şi a serviciilor ecosistemice oferite; combaterea exploatării forestiere ilegale şi a comerţului cu lemn aferent; utilizarea omogenă şi pe scară largă a tehnologiei informaţiei în sectorul forestier.

"Concret, o dată cu implementarea Sintetic, fiecare articol din lemn va fi individualizat şi va avea ataşat un ID unic care, la rândul său, va fi transmis digital la o bază de date centrală. Acest lucru va permite urmărirea fiecărui element pe măsură ce se deplasează de-a lungul lanţului valoric. Tehnologia va mai permite măsurarea randamentului şi a producţiei. În sistem vor fi incluse date istorice despre climă, tratamente silvice şi descriptori specifici microclimatelor forestiere. Sintetic va integra cinci tehnologii de urmărire separate: identificarea prin radiofrecvenţă, care va permite etichetarea arborilor pe picior, precum şi a lemnului rotund, un cod imprimat direct pe lemn cu ajutorul unui ciocan, un scaner la fabrica de cherestea, scanere cu vedere optică (amprentare) şi, în final, după producţie, un cod de bare/QR care va permite identificarea traseului lemnului în procesul de vânzare cu amănuntul", se arată în comunicatul ASFOR.

Proiectul este coordonat de Centrul de Ştiinţă şi Tehnologie Forestieră din Catalonia (CTFC) şi reuneşte 21 de parteneri din întreaga Uniune Europeană.

Din România participă Universitatea Transilvania din Braşov, Silvador Company SRL şi ASFOR, iar fezabilitatea sistemelor va fi demonstrată în opt locuri din Finlanda (2), România (2), Suedia, Franţa, Spania şi Italia. Proiectul a demarat la data de 1 iunie 2023 şi se va încheia pe 31 mai 2027.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 617 / 5462
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...