Comisia Europeană a propus un al doilea pachet de măsuri pentru sprijinirea sectoarelor pescuitului şi acvaculturii
13 Aprilie 2022
AgerpresAceasta este o propunere legislativă care va trebui să fie adoptată de Parlamentul European şi de Consiliu, prin procedura legislativă ordinară, înainte de a putea intra în vigoare.
Comisia Europeană a propus, miercuri, o modificare legislativă a Fondului european pentru pescuit şi afaceri maritime 2014-2020 (FEPAM), care ar permite măsuri suplimentare de criză pentru a sprijini sectoarele pescuitului şi acvaculturii din UE în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Propunerea de miercuri completează primul pachet de măsuri de criză adoptat la 25 martie în cadrul Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură (FEAMPA). Propunerea cuprinde compensaţii financiare pentru costurile suplimentare, pentru pierderile de venit şi pentru depozitarea produselor, precum şi pentru încetarea temporară a activităţilor de pescuit în cazul în care acestea sunt în prezent periculoase.
Propunerea de miercuri completează primul pachet de măsuri de criză adoptat la 25 martie în cadrul Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură (FEAMPA). Propunerea cuprinde compensaţii financiare pentru costurile suplimentare, pentru pierderile de venit şi pentru depozitarea produselor, precum şi pentru încetarea temporară a activităţilor de pescuit în cazul în care acestea sunt în prezent periculoase.
"Sectoarele pescuitului şi acvaculturii sunt puternic afectate de războiul din Ucraina. Există încă resurse financiare disponibile în cadrul FEPAM. Prin această propunere, oferim statelor membre posibilitatea de a le realoca unor măsuri specifice care să atenueze impactul socioeconomic al crizei", a declarat comisarul pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevicius.
După adoptarea propunerii de miercuri, statele membre vor avea posibilitatea de a acorda rapid sprijin financiar pentru costurile suplimentare şi pierderile economice generate de criză, în special: compensaţii financiare pentru încetarea temporară a activităţilor de pescuit în cazul în care agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei pune în pericol securitatea operaţiunilor de pescuit; compensaţii financiare acordate organizaţiilor de producători care depozitează produse pescăreşti sau de acvacultură în conformitate cu mecanismul de stocare prevăzut în Regulamentul (UE) nr. 1379/2013; compensaţii financiare acordate operatorilor din sectorul pescuitului şi acvaculturii (inclusiv sectorul prelucrării) pentru pierderile de venit şi pentru costurile suplimentare suportate de aceştia ca urmare a perturbării pieţei cauzate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi a efectelor acesteia asupra lanţului de aprovizionare aferent produselor pescăreşti şi de acvacultură.
Propunerea introduce, de asemenea, mecanisme de flexibilitate pentru a facilita punerea în aplicare rapidă a acestor noi măsuri: o procedură simplificată de modificare a programelor operaţionale ale statelor membre în ceea ce priveşte introducerea acestor măsuri, inclusiv realocarea resurselor financiare; eligibilitatea retroactivă a cheltuielilor începând cu 24 februarie 2022 pentru aceste măsuri; posibilitatea realocării către noile măsuri legate de criză a cuantumurilor fixe rezervate iniţial pentru anumite măsuri FEPAM (controlul şi asigurarea respectării legislaţiei, colectarea de date).
Aceasta este o propunere legislativă care va trebui să fie adoptată de Parlamentul European şi de Consiliu, prin procedura legislativă ordinară, înainte de a putea intra în vigoare.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1575 / 5304 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Autonom Services a plasat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 30 mil. €. RTPR, consultanță juridică în proiect
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...