ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Curtea Supremă a Greciei a dispus eliberarea magnatului israelian Steinmetz, vizat de un ordin de extrădare în România (surse)

05 Martie 2025   |   Agerpres

Avocații lui Steinmetz au respins ca 'nefondate' acuzațiile autorităților române și au calificat drept 'abuzive' cererile de extrădare în România, susținând că israelianul are dreptul de a călători liber.

 
 
Curtea Supremă a Greciei a dispus punerea în libertate a magnatului israelian Beny Steinmetz, anulând o hotărâre a unei instanțe inferioare de extrădare a acestuia în România în baza unui mandat de arestare, au declarat miercuri pentru Reuters surse la curent cu acest caz.

Steinmetz a fost reținut inițial de poliția elenă pe 13 octombrie, la câteva ore după ce sosise cu un avion privat pe aeroportul internațional din Atena.

El a fost eliberat ulterior condiționat, dar reținut din nou în ianuarie după ce un complet de judecători a ordonat extrădarea sa în România.

Steinmetz a contestat această din urmă decizie la Curtea Supremă a Greciei.

'Curtea Supremă i-a admis apelul', a declarat una dintre surse miercuri.


Împotriva lui Steinmetz a fost emis un mandat de arestare într-un dosar datând de mai mulți ani și care privește implicarea sa într-o grupare care ar fi încercat să obțină ilegal drepturi funciare în România.

Avocații lui Steinmetz au respins ca 'nefondate' acuzațiile autorităților române și au calificat drept 'abuzive' cererile de extrădare în România, susținând că israelianul are dreptul de a călători liber.

Potrivit Reuters, autoritățile din România au încercat de mai multe ori inculparea lui Steinmetz în diferite jurisdicții pentru aceleași acuzații.

În 2022, un tribunal grec care a examinat cazul său s-a opus extrădării. Anul trecut, Curtea de Apel din Nicosia a decis de asemenea împotriva extrădării lui Steinmetz în România, răsturnând astfel hotărârea unei instanței inferioare. Un tribunal din Italia a respins de asemenea o cerere de extrădare împotriva lui Steinmetz.

De menționat că, în 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a României l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

În același dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Beny Steinmetz au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 37 / 4661
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...