ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dosar privind o fraudă la achiziţia de uniforme pentru poliţiştii locali din Sectorul 1, trimis în instanţă de DNA

21 Decembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Ovidiu Iordan a recunoscut că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).

 
 
Gabriel Ovidiu Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a încheiat un acord cu procurorii DNA în care îşi recunoaşte vinovăţia într-un dosar privind achiziţia de la o firmă privată de uniforme pentru sute de poliţişti locali.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Ovidiu Iordan a recunoscut că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).
 
El a fost de acord să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, însă acest acord trebuie validat de Tribunalul Bucureşti.
 
Pe de altă parte, DNA a trimis în judecată firma SC Viper Concept SRL, precum şi pe patronul (L.E.C) şi reprezentantul (I.C) acestei firme, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; complicitate la fals intelectual.
 
De asemenea, a fost trimis în judecată un expert contabil.
 
Dosarul vizează modalitatea în care s-a derulat un contract încheiat în data de 29 noiembrie 2022 între Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti şi SC Viper Concept SRL, care viza achiziţia a 230 de uniforme pentru poliţiştii locali (171 pentru ordine publică şi 51 pentru circulaţie), precum şi şase echipamente de protecţie (finanţare din fonduri proprii).
 
DNA susţine că, în baza unei înţelegeri anterioare între inculpaţii L.E.C., I.C. şi Gabriel Ovidiu Iordan şi în condiţiile în care instituţiei publice i-ar fi fost livrate doar o parte din bunurile contractate (în valoare totală de 86.179 lei, inclusiv TVA), acesta din urmă ar fi înaintat o factură emisă de SC Viper Concept SRL directorului executiv al Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti, care la 29 decembrie 2022, fără vinovăţie, ar fi dispus achitarea către societatea respectivă a sumei de 628.677 lei (valoarea întregului contract).
 
Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu în dauna autorităţii contractante în valoare de 542.497 lei, reprezentând produse care nu ar fi fost livrate/recepţionate în mod efectiv, atestarea livrării integrale a acestora efectuându-se doar scriptic, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru SC Viper Concept SRL.
 
Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 542.497 lei, depusă de SC Viper Concept SRL prin reprezentat la o unitate bancară.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 137 / 4490
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...