ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ionel Nicolae - propus pentru funcţia de adjunct al Avocatului Poporului în domeniul privind prevenirea torturii

26 Septembrie 2023   |   Agerpres

A fost propus Ionel Nicolae, pentru un mandat de cinci ani, adjunct al Avocatului Poporului la domeniul de activitate "drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap", în perioada 17 aprilie 2018 - 18 aprilie 2023.

 
 
Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, marţi, de propunerea din partea Avocatului Poporului pentru postul de adjunct în domeniul de activitate privind prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenţie.
 
A fost propus Ionel Nicolae, pentru un mandat de cinci ani, adjunct al Avocatului Poporului la domeniul de activitate "drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap", în perioada 17 aprilie 2018 - 18 aprilie 2023.
 
În solicitare, Avocatul Poporului arată că postul de adjunct pentru care a făcut propunerea este vacant şi "are nevoie de un coordonator care să organizeze şi să pună în aplicare dispoziţiile din legislaţia internă şi convenţiile internaţionale în materie".
 
Solicitarea a fost trimisă către Comisiile juridice ale celor două Camere, pentru raport.
 
În luna mai Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au analizat o scrisoare prin care Avocatul Poporului, Renate Weber, a solicitat revocarea din funcţie a lui Daniel Iovănescu, adjunct al Avocatului Poporului în domeniul prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante. El a fost numit în funcţie în octombrie 2022, pentru un mandat de 5 ani.
 
"Atitudinea constantă a domnului adjunct Daniel Iovănescu face imposibilă colaborarea dintre Avocatul Poporului şi acesta, cu consecinţa apariţiei unor disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei. ", scria atunci, între altele, Renate Weber. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 110 / 4305
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
Stratulat Albulescu a asistat ELI Parks la închirierea către Sopsa a unei suprafețe de 6.400 m.p. în cadrul Eli Park 4
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați consultanți
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...