
Ana Radnev, Cristina Reichmann și Varinia Radu, partenere CMS România, desemnate Women Leaders 2021 de către IFLR1000. Horea Popescu, Managing Partner: Nominalizările atestă o dată în plus statutul CMS de lider global în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și susținerea în carieră de care se bucură avocații noștri
14 Mai 2021
A.D.Firma internațională de avocatură CMS este reprezentată în clasamentul IFLR1000 Women Leaders din acest an de 16 avocate din țări precum Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Oman, Slovenia, Ucraina și Marea Britanie.
![]() |
De la stanga la dreapta: Ana Radnev, Cristina Reichmann si Varinia Radu, partenere CMS România |
CMS România se distinge prin confirmarea la nivel internațional a „leadership-ului” feminin din cadrul biroului local, prin recenta recunoaștere obținută de trei partenere care activează la București. Ana Radnev, Cristina Reichmann și Varinia Radu au fost desemnate Women Leaders în ediția din acest an a publicației internaționale IFLR1000 cu privire la clasamentul global ai celor mai buni profesioniști ai dreptului. Aflat la cea de-a patra ediție, ghidul din acest an este de departe cel mai amplu de până acum, cuprinzând peste 750 de avocate la nivel global, aproape dublu față de numărul de nominalizări făcute anul trecut.
„Clasamentul internațional IFLR1000 Women Leaders cuprinde cele mai importante și mai proeminente avocate care activează în domeniile de drept pe care publicația noastră le analizează - tranzacții financiare, achiziții și fuziuni, contracte, licențe și proiecte de reglementare. Acest clasament reprezintă elita femeilor din avocatură, ce dețin o reputație profesională remarcabilă în jurisdicțiile în care acestea activează, cu o experiență bogată în tranzacții complexe sau care dețin roluri de management sau sunt coordonatoarele ariilor de practică în cadrul companiilor pe care le reprezintă”, au declarat oficialii ILFR1000.
„Clasamentul internațional IFLR1000 Women Leaders cuprinde cele mai importante și mai proeminente avocate care activează în domeniile de drept pe care publicația noastră le analizează - tranzacții financiare, achiziții și fuziuni, contracte, licențe și proiecte de reglementare. Acest clasament reprezintă elita femeilor din avocatură, ce dețin o reputație profesională remarcabilă în jurisdicțiile în care acestea activează, cu o experiență bogată în tranzacții complexe sau care dețin roluri de management sau sunt coordonatoarele ariilor de practică în cadrul companiilor pe care le reprezintă”, au declarat oficialii ILFR1000.
„Aceste nominalizări atestă o dată în plus statutul CMS de lider la nivel global în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și susținerea în carieră de care se bucură avocații noștri. Le felicit pe Ana, Cristina și Varinia pentru această recunoaștere profesională și pentru realizările lor ca lideri într-un domeniu atât de concurențial cum este avocatura. Suntem onorați de aceste nominalizări și rămânem pe deplin dedicați promovării leadership-ului feminin în avocatură”, a afirmat Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS.
Ana Radnev este Partener și coordonatoarea practicii de drept financiar-bancar din cadrul CMS România, co-head al departamentului de finanțare sustenabilă din CMS. Cu o experiență de peste 20 de ani în finanțări multi-jurisdicționale și locale, Ana este avocat cu dublă specializare, pe drept român și anglo-saxon, recunoscută de clasamentele juridice internaționale ca unul dintre avocații de top din regiunea central-est europeană. A coordonat cu succes numeroase tranzacții de finanțare privind diverse achiziții societare, finanțări de proiecte și finanțări complexe structurate, precum și finanțări sustenabile în sectorul energetic, imobiliar.
Cristina Reichmann este Partener şi coordonatoarea practicii de instrumente și servicii financiare, finanțări structurate și piețe de capital din cadrul departamentului financiar-bancar al CMS România. Cu o experiență de peste 20 ani în avocatură, Cristina a coordonat numeroase tranzacții de anvergură, locale și internaționale, în toate tipurile de proiecte financiare, cu instrumente și servicii financiare, proiecte de piață de capital (ECM și DCM), transferuri de portofolii de credite performante și neperformante, factoring, structuri de securitizare și finanțări structurate, produse de trezorerie (cash-pooling, derivate), e-money, open-banking și Fintech.
Varinia Radu este Partener și coordonatoarea practicii de energie, proiecte și construcții (EPC) din cadrul CMS România, coordonator adjunct al departamentului EPC din cadrul CMS pentru Europa Centrală și de Est. Cu o experiență de 20 de ani în avocatură, Varinia a fost implicată în unele dintre cele mai inovatoare și de anvergură proiecte din sectorul energiei, atât în industria de petrol și gaze naturale onshore și offshore, resurse minerale, cât și în piața de electricitate (inclusiv energie din surse regenerabile – solară, eoliană, termală), acoperind întregul spectru de asistență juridică de la aspecte de reglementare, licențiere, construire de infrastructură specifică până la operare și furnizare, precum și în tranzacții legate de concesiuni petroliere și proiecte operaționale sau în faza de dezvoltare de capacități de generare electricitate din surse regenerabile. De asemenea, a fost implicată în procesul de elaborare a mai multor inițiative legislative importante în sectorul energetic.
Firma internațională de avocatură CMS este reprezentată în clasamentul IFLR1000 Women Leaders din acest an de 16 avocate din țări precum Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Oman, România, Slovenia, Ucraina și Marea Britanie.
IFLR1000 este o platformă importantă de rating al avocaților și firmelor de avocatură, la nivel global. În prezent IFLR1000 publică peste 750 de clasamente și arii de practică ale firmelor de avocatură și clasifică peste 19.000 de avocați din peste 235 de jurisdicții la nivel global.
Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 4.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1261 / 2030 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...