La un an de la înființarea departamentului de drept penal, CLO își mărește echipa de „white collar crime”. Departamentul numără, la început de an, 6 avocați specializați
18 Februarie 2019
T. S.Extinderea echipei a fost generata de mandatele incredintate cu precadere in domeniul de „white collar crime” in cursul anului trecut, cauze care au necesitat in mod obiectiv cooptarea in cadrul departamentului a unor avocati cu expertiza in domeniul dreptului penal.
Departamentul de drept penal al Cliza Law Office (CLO) incepe anul 2019 cu consoldiari masive ale echipei pe toate palierele de senioritate, echipa numarand 6 avocati specializati la mai putin de un an de la infiintare.
Din cadrul echipei fac parte, la acest moment, Alexandru Olanescu (Partner), Mirela Gorunescu (Managing Associate), Mihai Stefan (Counsel), Dragos Borcea (Senior Associate), Tudor Ghenea (Senior Associate) precum si Anca Munteanu (Associate).
Din cadrul echipei fac parte, la acest moment, Alexandru Olanescu (Partner), Mirela Gorunescu (Managing Associate), Mihai Stefan (Counsel), Dragos Borcea (Senior Associate), Tudor Ghenea (Senior Associate) precum si Anca Munteanu (Associate).
Extinderea echipei a fost generata de mandatele incredintate cu precadere in domeniul de „white collar crime” in cursul anului trecut, cauze care au necesitat in mod obiectiv cooptarea in cadrul departamentului a unor avocati cu expertiza in domeniul dreptului penal.
Avocati ce activeaza si in mediul universitar, in echipa
Astfel, specialistii CLO sunt implicati atat in cauze aflate la toate nivele de parchet si instante (oferind asistenta si reprezentare clientilor sai in peste 45 de dosare), cat si in acordarea de consultanta juridica de specialitate companiilor si societatilor transfrontaliere cu reprezentante pe teritoriul Romaniei, in scopul prevenirii aparitiei activitatilor econimico-financiare ce ar cadea in sfera litisconsortiului penal.
Din cadrul echipei fac parte si avocati care activeaza in mediul universitar, respectiv doamna Mirela Gorunescu (conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de drept a Universitatii Nicolae Titulescu Bucuresti) si Alexandru Olanescu (asistent doctorand in cadrul Facultatii de drept a Universitatii Nicolae Titulescu Bucuresti), aspect care constitie un avantaj de necontestat in activitatea de coordonare a strategiei in mandatele incredintate.
Cresterea numarului de mandate, in special in domeniul Cybercrime, a contribuit la marirea accelerata a volumului de munca si implicit la largirea echipei, aceasta pozitionandu-se pe primul loc in cadrul CLO ca numar de avocati.
La inceput de semestru, CLO a pus accentul si pe palierul de entry-level care a fost consolidat prin cooptarea tinerilor avocati dornici sa invete si sa se dezvolte in cadrul unei echipe compacte. Astfel, ultimul avocat care s-a alaturat echipei de „white collar crime” este Anca Munteanu, datorita experientei acesteia acumulata in cadrul unei societati cu renume din domeniul dreptului penal.
Departamentul de drept penal al CLO a fost infiintat in anul 2018 de catre Alexandru Olanescu, la scurt timp dupa alaturarea acestuia in cadrul casei de avocatura. Alexandru a condus departamentul pana la inceputul acestui an cand structura organizationala a fost modificata in urma dezvoltarii echipei.
Echipa este condusa, in prezent, in sistem dualist de catre doamna conf. univ. dr. Mirela Gorunescu (Co-Head White Collar Crime Department) si de catre Alexandru Olanescu (Co-Head White Collar Crime Department).
Pentru anul 2019, CLO preconizeaza o crestere a numarului mandatelor incredintate in comparatie cu anul de referinta 2018, aspect care va consolida pozitia departamentului in cadrul casei de avocatura.
„Cand m-am alaturat echipei CLO primul meu obiectiv a fost crearea unui departament specializat in drept penal, acesta fiind domenul in care am activat de la intrarea in profesia de avocat, departament care sa cunoasca o dezvoltare sustenabila in timp.
Consider ca modul in care ne-am prezentat in fata clientilor a fost un factor decisiv in cresterea numarului de dosare pe care le-am avut si le avem inca in gestiune. De asemenea, suntem o echipa creata pentru a raspunde celor mai exigente standarde, fiind alcatuiti din profesionsiti cu experienta recunoscuta in acest domeniu.
Colaborarea cu doamna profesor Mirela Gorunescu reprezinta o mare onoare pentru mine si confirma profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de catre casa de avocatura CLO. Autor a renumite publicatii, domna Gorunescu face parte din elita avocaturii care activeaza in domeniul dreptului penal.”
Alexandru Olanescu (Partner)
Consider ca modul in care ne-am prezentat in fata clientilor a fost un factor decisiv in cresterea numarului de dosare pe care le-am avut si le avem inca in gestiune. De asemenea, suntem o echipa creata pentru a raspunde celor mai exigente standarde, fiind alcatuiti din profesionsiti cu experienta recunoscuta in acest domeniu.
Colaborarea cu doamna profesor Mirela Gorunescu reprezinta o mare onoare pentru mine si confirma profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de catre casa de avocatura CLO. Autor a renumite publicatii, domna Gorunescu face parte din elita avocaturii care activeaza in domeniul dreptului penal.”
Alexandru Olanescu (Partner)
Proiect nou: Comentarii si explicatii ale legislatiei penale nationale si europene
Dintr-o alta perspectiva in anul 2019, pe plan academic, Alexandru Olanescu impreuna cu doamna Viorica Stoica (ce a activat in calitate de procuror in cadru Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie timp de peste 25 de ani) vor incepe lansarea unui proiect ce consta in scoaterea pe piata de specialitate a unor lucrari de comentarii si explicatii ale legislatiei penale nationale si europene.
”Dinamica schimbarilor ce au loc in domeniul dreptului penal in ultima perioada, precum si „crerarea dreptului” pe cale jurisprudentiala ne-au determinat lansam acest proiect, credem noi util atat pentru practicieni cat si pentru justitiabili. Ne propunem sa scoatem lucrari care sa fie intelese si de catre persoane care nu au cunostinte juridice de specialitate.”
Viorica Stoica (fost procuror PICCJ)
Doamna Viorica Stoica este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai respectati magistrati din Romania, activand ca procuror in ultimii 25 de ani in cadrul Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie. In calitate de procuror al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, doamna Stoica a gestionat unele dintre cele mai importante dosare de criminalitate economica aflate in instrumentarea acestei unitati de parchet.
Dupa o cariera nestirbita in cadrul Ministerului Public, candidat la functia de Procuror general al Romaniei, doamna Stoica a dorit sa se dedice scrisului in domeniul care a consacrat-o, domeniul dreptului penal. Astfel, la data de 13.03.2018, Presedintele Romaniei a acceptat solicitarea doamnei Stoica de a se pensiona emitand decretul cu numarul 285.
In dorinta de a contribui la imbogatirea literaturii de specialitate, doamna Viorica Stoica a inceput colaborarea cu Alexandru Olanescu pentru a lansa prima lucrare in coautorat ce va aparea pe piata juridica din Romania la sfarsitul anului 2019.
„Ii multumesc doamnei procuror Viorica Stoica pentru increderea acordata in realizarea acestui proiect. Inca de la inceput am observat o compatibilitate deplina in activitatea de cercetare, aceasta si din prisma faptului ca ne unesc aceleasi valori profesionale. Este pentru mine o bucurie deplina si in acelasi timp o onoare ca, la numai 27 de ani, am sansa de a lucra cu un profesionist desavârsit.”
Alexandru Olanescu (Partner)
Casa de avocatura Cliza Law Office a fost infiintata in cursul anului 2006, de catre renumitul avocat Claudia Marta Cliza, impunandu-se cu rapiditate pe piata avocaturii din Romania prin performantele pe care a reusit sa le atinga in executarea mandatelor incredintate.
In lumina principiilor integritatii, profesionalismului, echitatii, confidentialitatii, inovarii si responsabilitatii care ghideaza fiecare membru al echipei Cliza Law Office, serviciile de consultanta si asistenta juridica acordate clientilor se ridica la cele mai inalte standarde europene si internationale.
Cu o echipa compusa din 16 avocati, Cliza Law Office acopera toate ariile de practica, fiind implicata in cauze complexe ce implica analiza dreptului national dar si a sistemelor de drept international.
De-a lungul timpului, Cliza Law Office a fost preferata de principalii actori ce activeaza pe piata achizitiilor publice, din sistemul financiar-bancar, energie si resurse naturale, oferind clientilor sai servicii integrate pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale partenerilor si colaboratorilor sai.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1841 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...