ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Filip & Company a obținut pentru Color Smart o hotărâre definitivă cu privire la eliminarea unei postări denigratoare din Social Media

12 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Soluția instanței conține inclusiv un ordin «dinamic» prin care se interzice concurentului să mai posteze, sub orice formă, materiale care să conțină idei similare cu cele transmise prin postarea eliminată.

 
 
Filip & Company a reprezentat cu succes Color Smart, unul dintre cei mai importanți  distribuitori de vopseluri premium de interior și exterior din România, în obținerea unei hotărâri definitive în procedura ordonanței președințiale vizând eliminarea unei postări publicate pe internet de un concurent conținând acuzații denigratoare la adresa clientului.

Echipa de litigii formată din Alin Grapă (senior associate) și Mălina Palade (associate) au obținut soluția favorabilă și executorie de primă instanță într-un timp record, la aproximativ o lună de zile de la publicarea materialului denigrator pe internet. Soluția de primă instanță a rămas definitivă la scurt timp, ca urmare a hotărârii pronunțate de Curtea de Apel București.


Postarea publicată pe internet ce a fost eliminată că urmare a hotărârilor instanțelor judecătorești conținea un text scris și un material video, prin care un fost distribuitor local și actual concurent al Color Smart transmitea publicului că acesta din urmă nu ar vinde produse autentice Benjamin Moore, respectiv că produsele și serviciile Color Smart ar fi inferioare celor comercializate de concurentul său.

Soluția instanței conține inclusiv un ordin «dinamic» prin care se interzice concurentului să mai posteze, sub orice formă, materiale care să conțină idei similare cu cele transmise prin postarea eliminată.

„Salutăm receptivitatea și operativitatea instanțelor din București care au demonstrat o înțelegere și adaptare rapidă a soluțiilor pronunțate în astfel de proceduri urgente la viteza cu care digitalizarea influențează fiecare domeniu al afacerilor. Asemenea soluții transmit celor afectați de astfel de postări o garanție că există protecție efectivă din partea aparatului judiciar în situații urgente în care reputația și credibilitatea le sunt afectate printr-un comportament neloial al concurenților. În egală măsură, este transmis și un mesaj clar celor care urmăresc astfel de practici că există remedii, dar și sancțiuni eficiente și rapide”, a declarat Alin Grapă, senior associate la Filip & Company.

„Mulțumesc echipei de litigii Filip & Co. pentru aportul adus în stabilirea unei strategii coerente, pentru atenția cu care au pregătit toate documentele prezentate instanței astfel încât soluția definitivă să fie pronunțată cu celeritate. Apreciez în mod special felul în care avocații noștri s-au implicat pentru identificarea și punerea în practică a celui mai bun plan de acțiune” , a declarat Cătălina Trupșor, managing partner Color Smart România.

Procedura ordonanței președințiale este o procedură judiciară specială caracterizată prin celeritate, dar care este supusă și unor condiții restrictive de admisibilitate, fiind calea de urmat atunci când este necesară o hotărâre provizorie din partea instanței în cazuri urgente, pentru a preîntâmpina o pagubă iminentă sau pentru a evita pierderea sau prejudicierea unui drept prin întârziere.

”În calitate de reprezentanți ai drepturilor și intereselor clienților noștri, ne dorim și sperăm că și în jurisdicția noastră acest instrument va putea fi accesat tot mai operativ într-o diversitate de cazuri unde se întrunesc condițiile legale, cu consecința prevenirii sau limitării prejudiciilor rezultând din încălcarea drepturilor și protecțiilor legale, așa cum a fost și situația în acest caz”, se arată în comunicatul firmei de avocatură.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 16 / 90
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
Stratulat Albulescu a asistat liderul global in eye tracking, Tobii AB, cu privire la achizitiadiviziilor AutoSense si Imaging de la Xperi Inc.
Schoenherr lansează Ella, o serie de evenimente cu, despre și pentru povești feminine de succes. Prima ediție, găzduită de partenera Georgiana Bădescu
SIMION & BACIU, reconfirmată pe cea mai înaltă treaptă a clasamentelor WTR 1000, cu cel mai mare număr de profesioniști evidențiați în ediția 2024 | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Relațiile de business de durată, cu continuitate, se construiesc pe încredere, comunicare deschisă și înțelegerea circumstanțelor unice ale fiecărui client cu care lucrăm. Această mentalitate ne-a ajutat să ne construim reputația ca firmă căreia îi pasă cu adevărat de clienții săi
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...