ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Încă o victorie obținută de NICULEASA LAW FIRM într-o dispută fiscală complexă. Soluție cu un pronunțat caracter de noutate

12 August 2021   |   BizLawyer

NICULEASA LAW FIRM rămâne în continuare loială crezului său profesional ce privește oferirea de soluții juridice perfect concordante cu realitatea factuală și juridică a tranzacțiilor comerciale respectiv pe deplin contemporane literei dar mai ales spiritului legii fiscale.

 
 
NICULEASA LAW FIRM convinge Direcția de Soluționare a Contestațiilor, pentru o societate esențială din industria serviciilor specifice aeroporturilor, că Hotărârea judecătorească definitivă de anulare a măsurii suspendării contestației fiscale determină desființarea Deciziei de impunere.

Într-o dispută fiscală complexă ce s-a desfășurat pe parcursul a aproximativ 3 ani de zile, ce  a privit în principal legalitatea și realitatea tranzacțiilor efectuate de societatea-contribuabil, aspecte puse la îndoială de organele fiscale, NICULEASA LAW FIRM - prin avocații Andreea Gheorghișan și Simona Brăileanu - a convins Direcția de Soluționare a Contestațiilor că hotărârea judecătorească definitivă ce a analizat legalitatea și temeinicia măsurii de suspendare a soluționării contestației fiscale are consecințe directe și imediate asupra fondului cuprins în Decizia de Impunere respectiv în Raportul de Inspecție fiscală.


Reținând aplicabilitatea respectivei hotărâri judecătorești, Direcția de Soluționare a Contestațiilor a procedat la desființarea Raportului de inspecție fiscală, respectiv a Deciziei de impunere, stabilind că punerea la îndoială a realității tranzacțiilor comerciale trebuie să rezulte din fapte și dovezi indubitabile și nu doar din simple bănuieli sau aprecieri subiective, fapt abordat inclusiv de hotărârea judecătorească anterior menționată.

În plus, organul de soluționare a contestațiilor a stabilit, dincolo de orice tăgadă, natura de ordine publică a prescripției fiscale, lămurind astfel poziția prescripției extinctive în cadrul dihotomiei ordine publică – ordine privată, dar și locul acesteia în cadrul dipticului excepție – apărare, din moment ce a stabilit că prescripția extinctivă în materia fiscală poate să își găsească aplicabilitatea în orice stadiu al procedurii, independent de cine are calitatea de reclamant.

Ineditul soluției obținute de NICULEASA LAW FIRM are în vedere atât organul/instituția ce a pronunțat soluția (Direcția de Soluționare a Contestațiilor, în cadrul procedurii administrative de soluționare a contestației fiscale), dar și dezlegarea propriu-zisă a problemelor de drept, soluție cu un pronunțat caracter de noutate, atât din perspectiva abordării teoretice a dreptului fiscal, dar și în ceea ce privește perspectiva practică a acestui domeniu.

În felul acesta, NICULEASA LAW FIRM rămâne în continuare loială crezului său profesional ce privește oferirea de soluții juridice perfect concordante cu realitatea factuală și juridică a tranzacțiilor comerciale respectiv pe deplin contemporane literei dar mai ales spiritului legii fiscale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 54 / 101
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...